160 scouter i minuten

_MG_6652GustavEliassonMindre

Gustav Eliasson var en av 160 scouter som skulle på tåget.

Att få på 160 scouter in i två tågvagnar. På en minut. Den utmaningen har resegrupp 3 provat på. I veckan skulle de förflytta sig från Tokyo till resorten Nagahama utanför Kyoto.

Det japanska snabbtåget får böter om det blir försenat mer än två sekunder. Därför är rutinen obarmhärtig. När det är dags så går tåget. Vare sig alla är på eller inte.

– Guiden på hotellet berättade nog det för oss fyra gånger innan vi åkte, säger Marie Stiegler från avdelning 27, Tanken-Ka. Hon berättar att guiden på hotellet varit allvarligt orolig för att de inte skulle komma med. För att lösa det hela gjorde de upp en plan.

– Vi delade upp oss på åtta vagnar på perrongen. Eftersom varje vagn har två ingångar kunde vi ställa en patrull per ingång.

Trots att det var ett femtontal passagerare som klev av innan Marie Stieglers grupp fick de alla gå på tåget. Scouterna fyllde alla platser förutom två i sina vagnar. Gustav Eliasson är scout på Tanken-Ka.

– Det gick på 15 sekunder, så var alla ombord. Vi hann till och med köpa dricka innan. Alla visste vad vi skulle göra.

Japanska snabbtåget Shinkansen. Foto: Marie Stiegler

Det här inlägget postades i Uebu av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.