21/7 Äntligen Framme!

Humöret håller sig konstant högt på mätaren. Trots fuktigt gräs, oidentifierade insekter och ovan värme, svallar konversationernas sorl högt.
När vi anlände till vår lägerplats på Yokohamas YMCA gård just vid foten av mäktiga Mountain Fuji, hade det tropiska mörkret sedan länge sänkt sig. Ackompanjerad av cikadornas symfoni och myggens inspektion av sina nya reströtta byten, undervisade ledarna oss i konsten att resa våra Hilleberg Keron 4GT Scout i mörkret.

Fältet där det ca 160 Japanfararna (4 avdelningar) skulle bo var ett hav av guppande ficklampor och prasslande tältduk.

Mörkret var tungt och snart sov alla gott, drömmande om långa resor runt halva jorden och stora läger.
Den långa flygningen gick så smidigt som man kan tänka sig att en sådan resan kan.

Passagen över Indien skedde i mörker, vilket gav ett suveränt utgångsläge för att beskåda det majestätiska åskoväder söm sträckte sig längs nästan hela det benet av flygresan.

Söder om oss var i mörkret ett töcken upp till en punkt där stjärnorna kunde ses klart. Då och då lystes hela söderhimlen upp av en kraftig blixt och molnen illuminerades tydligt.
Kort och gott har vi det oerhört bra här i skuggan av av Japans mest kända berg, det är varmt och fuktigt och vår japanska är bristfällig, men det kommer nog…
Henrik Morrison

Kall Deg

Fika

Det här inlägget postades i Fika av fikawsj2015. Bokmärk permalänken.

7 reaktion på “21/7 Äntligen Framme!

1. Glad to hear that the long flights went ok. The start of a fantastic experience that many of us here at home probably wish they were a part of – with the exception of blood- thirsty midges!

2. Kul att höra att allt är bra. Du beskriver så man nästan känner sig som man är på plats! Hillebergs Keron är en höjdare. Sov gott i ett sånt tält nära Saltoluokta Fjällstation för många år sen. Undrar om ni varit uppe på Fuji nu?
    Kram fr moster Nannie :)

3. Underbart underhållande och målande beskrivet. Ser fram emot nya glimtar från ert fantastiska äventyr!

4. Kära Fika Avdelning,
    Så välkomna ni ska vara till Japan,kan tänka mig upplevelsen uppe vid Global Ecco Village vilken upplevelse.
    Förmodar att ni ska till de två berömda vattenfallen,och att ni ska väl klättra upp på Mount Fuji.
    Flygresan vilken enorm upplevelse av rymdens effekter.
    Kör hårt nu med superäventyren.
    Tack för en enormt beskrivande bloggartikel av er.
    Här hemma är allt gott hos familjen Thoring.
    Vi har hälften av era gradantal,rör sig runt 15-18 Celsius.
    En hälsning till er alla,speciellt till min underbara & fantastiska son Chris.
    Ha det bäst ha det gott!!

5. Härlig första ”information”. Så häftigt att två av våra scoutkillar finns på andra sidan klotet nu. Ha en fantastisk tid. Ser fram emot era berättelser om upplevelserna när vi kör igång i höst igen. Eva, moster och KO

6. Du som läser detta, det finns mer från Fika om du trycker på fikawsj2015 högre upp på sidan, av någon anledning hamnar inläggen inte under Fika-bloggen. Det är lite mer info om avdelningens förehavanden!