Kyoto – Nagahama i regn

Prästakragarna - stor

Över näktergalens golv, heter en bok som många av scouterna läst. I dag var vi i ett slott som har ett sådant golv, dvs det knarrar och gnisslar när man går på det.

20150722_114004Slottet byggdes och användes av shogun, dvs det feodala Japans ”överbefälhavare” och var under lång tid, den som hade makten. Bilden ovan är från slottsträdgården.

20150722_102657En ”usie” vid en av palatsets många portar. Scouterna höll modet uppe trots ihållande regn.

Vi ledare hittade ett genuint udon hak när det var dax för lunch.

20150722_140039Efter lunchen bar det av mot Nagahama. Den korta promenaden från hotellet till tunnelbanestationen genomfördes i hällregn. Många av oss behöver varken tvätta eller duscha i kväll. Väl på tåget var alla trötta och slitna, vissa passade på att ta en tupplur.20150722_171915På återseende i morgon…Prästakragarna

Det här inlägget postades i Prästkragarna av Johan Havenberg. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Kyoto – Nagahama i regn

1. Varmt, fuktigt och regn. Vilket väder.
    Vilken natur där verka vara, och vad mycket Ni verka
    hinna med.

Nu börjar snart nedräkningen till lägret ☺