2/8-15

Halli hallå.
Förlåt för att vi inte har hört av oss mer men det är bara för att vi lever livet<3!  (och för att vi är ganska lata, trötta och har Relativt oladdade -eller ofunherande telefoner)
Just nu sitter vi i kö för att hämta mat. Vi är två stycken från varje patrull som hämtar mat varje morgon. Tidigt alltså typ klockan fem.
Nu är klockan nio på morgonen och vi i dagens matpatrull är ute på vårt andra uppdrag för att hämta mjöl. Idag är det nämligen någon slags matdag och alla olika byar kommer att laga mat som är typiskt för det landet de kommer ifrån, vi kommer att Laga pannkakor

Lägret är en sådan fantastisk upplevelse och jag försöker att ta vara på och uppskatta varje minut. Jag har mött och pratat med så många olika människor från olika länder, religioner, kontinenter och samhällen. Jag har pratat om religion med en Egyptier, jag har pratat om livet och Zlatan med syrier, jag har diskuterat politik med en fransman och framtiden med några britter. Det låter coolt tycker jag men det coola är att jag har varit med om så sjukt mycket mer. Jag har varit och dansat traditionell ethiopisk dans och varit med på en kaffecermoni, jag har suttit och pratat med australiensare med hemlängtan och jag lärde känna några supertrevliga tjejer från Indonesien i matkön.
Jag är helt säker på att det är såhär världen ska vara. Här är det inga konflikter mellan länderna, vi lever tillsammans och ingen tvekar någonsin på att hjälpa. Vi lär varandra om våra kulturer och delar med oss av våra erfarenheter. För trots att vi kan se nyheter från andra länder hemma på våra tvaparater eller på internet så blir det inte samma sak.
Att få höra om situationen i Syrien från några som växt upp och lever där är så mycket starkare,  precis som att prata med chilenare som har levt i tortyr.

Dethär är en upplevelse som jag kommer att ta med mig hela livet och jag vet att jag har lärt mig mycket och utvecklats som person.
Jag hoppas att ni har det bra och att vädret i Sverige är någorlunda somrigt. Jag saknar er lite men jag vill inte hem. Förlåt mamma och pappa men jag trivs för bra här.

Vera

Det här inlägget postades i Mojang av jonasbrunemalm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>