28/7 – Kultur och trappsprint.

Sömnens tystnad har sänkt sig över vagn 4 och 5 på Shinkansen 561 mot Shin-Yamaguchi och incheckningen för WSJ 2015.

Morgnarna blir tidiga och kvällarna sena när man försöker pressa in så många attraktioner som möjligt på en och samma dag. 

Därför snor man åt sig varje litet ögonblick av sömn/vila som går att hitta, som på tåg, bussar och bytestider.

Dock är det inte någon som viker sig en millimeter då det gäller att utforska något nytt mål eller ta ett senare tåg hem. 

Sedan vi lämnat Tokyo i en hastighet av runt 300 knyck har vi hunnit med en dag av vackra Kyoto där vi besökte Guldpaviljongen och Tusen portarnas tempel. På berget där risguden Inari bor har det under århundraden byggts dryga tusentalet portar i en slinga upp till toppen och tillbaka. Längs vägen finns altare och utsiktsplatser mot Kyoto utplacerade här och var. 

Vi var en trio grabbar som tyckte att det skulle vara kul att knata upp till toppen i värmen, längs vägen mötte vi på ett nyzeeländskt par som gjorde klart för oss vilken idioti det var att gallopera upp till toppen som vi gjorde. När vi kom ner var vi mycket varma och törstiga, bussen vi tog till nästa plats hade tack och lov AC.

Efter Guldpaviljongens blänkande guld och hemtrevliga tallar avslutade vi rundresan med en traditionell japansk Izakaya-restaurang. Många goda inhemska rätter provades.

Att det alldeles snart är Jamboree verkar inte riktigt ha sjunkit in, men förväntningarna är ändå höga och det diskuteras livligt om andra kontingenter, byar, grannar och evenemang.

Imorgon är Svenska Kontingentens invigning, sedan är det full rulle i dagarna många.

Henrik Morrison
Kall Deg

Det här inlägget postades i Okategoriserade av fikawsj2015. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “28/7 – Kultur och trappsprint.

  1. Härligt vad mycket ni hinner se – helt rätt att se och göra, sova kan man ju göra när man färdas. Fast då ser man inte landskapet som far förbi utanför…men det kanske ändå är mindre intressant i det stora hela!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>