40 personer rusar till sista tåget för dagen

IMG_9262-1.jpg

Tjena! Sitter nu på Shinkansen och susar mot Kyoto i XXX KM/h, i en reserverad vagn, yessss. Fönsterplats för att skryta lite extra. 
Men till dagens ämne, ”Hur det är att ta sig runt i Tokyo”

Vettefan hur man börjar, men det brukar bli bra :) 

Det finns ungefär 96273563 olika sätt att ta sig runt, rabblar upp några av de här; Tunnelbana, pendeltåg, monorail, taxi (som är svartmålade?), buss, Skytrain, cykel, gång och slutligen helikopter. Allt åkte vi givetvis inte, mest med pendel/tunnelbana och lite med skytrain, vad e då ett skytrain? Frågar nog de flesta, jo, det är ett slags tåg som åker på broar, som en monorail, men det går på gummidäck och broarna har bara betong och lite strömsaker i mitten. 
Men till er som anordnar en rundresa nästa Jamboree, fixa biljetter i förväg, för de flesta dagar såg transportrutinen ut såhär. Vi kom fram till stationen vi skulle åka ifrån, därefter ställer sig ledarna och köper biljetter för 40 pers, en åt gången… Så efter 15 minuter så satte man sig på tåget för att åka max 5 stationer, sedan gick man ur spärrarna, och började om när man skulle byta linje. Örk. En dag så fick vi dagbiljetter, och det sparade oss säkert sammanlagt två timmar den dagen. 
Två av mina bästa minnen från Tokyo är när vi var i Tokyo tower första kvällen, och iochmed att all lokaltrafik stänger klockan tolv så hade vi väldigt bråttom hem, så 23:55 så kommer vi fram till den sista bytesplatsen, och tåget går om två minuter (åkte just förbi en enorm solcellsfarm och ett sund med minst tio broar över). Alla får därmed känslan att vi kommer behöva gå i en halvtimme sent på kvällen. Då händer det som jag inte trodde kunde hända, killen i biljettkuren öppnar alla spärrar och säger något som vi tolkar som ”SPRING!”  

De som redan satt på tåget blev nog aningen omskakade när det börjar höras rop i trappan och en massa fotsteg, och sedan 40 scouter som invaderar en hel vagn :) 
Mitt andra minne är helt irrelevant mot dagens ämne. Nämligen att gå på på maid café, vilket bara kan beskrivas med ett ord i stora bokstäver. KAWAII!!!!!!!! Det enda sopiga med det är att man inte får ta foton där, så det blir svårt att beskriva. Men tänk er ett vanligt café, men istället för vanlig personal så springer det omkring japanska tjejer som är utklädda till ”maids”. Maten är lite småfånig, en kompis tog ris med rosa currysås och själv tog jag spaghetti med ett glatt ansikte målat med ketchup på baksidan av ett ägg 😉 Dricka var någon sockerdricka med karamellfärg. Men jag rekommenderar ALLA att gå på maid café nån gång, särskilt om man har en dåligt dag, oavsett vilket ställe du går in på så kommer du att gå ut glad. Fast ett litet tips kan vara att försöka undvika stökiga ställen, de är kul, men risken finns att du får huvudvärk av allt ljud. 
Men nu orkar jag inte skriva mer, att åka tåg har en sövande effekt som de flesta vet, så vi hörs nån annan gång, heirå!
//Patrik
    
Skytrain  

  
 Tokyo Tower 

  
Tokyo Tower 
  

 
Indisk restaurang

  
Indisk restaurang

  
  
 Indisk restaurang

  
 Exited över att åka Shinkansen (trots våra lite halvglada ansiktsuttryck…) 

Det här inlägget postades i Norrsken av dianahallberg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>