Alla svenskar har kommit fram

IMG_1468AnnaFlygplatsMindre

Anna Elmerfeldt Wallinder (t.h.) hjälper till att förbereda matleveransen till resans första avdelning. Foto: Maria Lysell

Nu är vi fulltaliga. Nästan 1900 svenska scouter har förflyttats från Sverige till Japan. Scouter från de andra kontingenterna ser inte längre förvånade ut när de möter blågula halsdukar på gatan. De har setts förut. Anna Elmerfeldt Wallinder är en av de två kontingentscheferna.

Hur känns det?

– Avvinkarna som har stått på svenska flygplatserna ska ha en stor eloge. Det är de som ringer samtal och som löser problem när något inte stämmer. Det har varit så kul att stå på flygplatsen och ta emot avdelningarna. De kommer som majskorn med sina gula ryggsäckar allihop.

Hur har det gått då?

– Det är ju alltid saker som händer. Pass har försvunnit och hittats igen. De stunderna är pulsen hög. Jag vill mest lyfta fram alla andra, alla resekoordinatorer och de som stått på flygplatserna. Vi har ju tagit höjd för väldigt mycket problem, som borttappade väskor och så. Det har varit förhållandevis lite sådana problem.

Är det värsta över nu?

– Många som har kommit är väldigt trötta och de har problem med värmen. Samtidigt har det varit en väldigt stark känsla av förväntan när vi mött dem på flygplatsen. Det som strömmar in på våra sociala medier är positivt och roligt. Japan har ett väldigt bra läger planerat åt oss.

Det här inlägget postades i Uebu av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.