Alla världens scoutskjortor

_MG_7009SkjortfotoMindre

Världsscoutjamboreen är ett arrangemang som återkommer var fjärde år. Ett nytt värdland väljs ut varje gång men arrangören som står bakom heter WOSM – World Organization of the Scout Movement. Idag tar WOSM bilder på hela världens scoutdräkter.

Hanna Sandström sitter i sin scouttröja tillsammans med avdelningskompisen Sebastian Edman Vasquez. Deras avdelningsledare Jonas Brunemalm har sett till att de är snygga och propert klädda i WOSM-tältet.

– Jag har faktiskt fått väldigt många komplimanger för den här tröjan. Många har frågat om vi kan swapa.

”Swapa” är det vedertagna jamboreeutrrycket för att byta grejer. Främst märken och scouthalsdukar men egentligen går allt scoutrelaterat bra.

_MG_7016SkjortfotoMindre

Killarna som fotograferar protesterar först. Det är bara Sebastian Edman Vasquez som faktiskt har en skjorta. De andra har t-shirten och pikén på sig och får inte vara med på bild.

– Är det där verkligen den dräkten ni har på ceremonier och sånt? undrar fotografen.

Alla nationers scoutdräkter ser olika ut men de flesta har alla en scoutskjorta som de syr märken på. Sverige har tre olika som alla är okej att använda i officiella sammanhang. Svenska Scouternas halsdukar är dock densamma för alla. Mörkblå med ett gult band täckt av liljor på kanten.

– Jag tycker att japanerna har väldigt fina halsdukar, jag har lyckats swapa till mig en sådan. Den är mörkgrön med rosa körsbärsblommor i kanten, säger Hanna Sandström.

Bilderna ska användas i världsscoutförbundets framtida kommunikation. Sebastian Edman Vasquez var väldigt nöjd med att få representera svenska Scouternas dräkt.

– Det var nice, säger han kort och gott.

_MG_7036SkjortfotoMindre

Det här inlägget postades i Uebu av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.