Äntligen!

Med den bästa typen av välkomnande från massa andra scouter körde bussen in på Jamboree området. När vi klev av bussen och tog våra första steg slog det oss att vi äntligen var här, det här hade vi kämpat för i fyra år. Vi insåg inte förens vi började gå hur långt bort vi verkligen bodde på lägerområdet, längst ner i en hörna. Den dagen bestod mest av att gå fram och tillbaks med packning, sätta upp tält och fundera ut hur allt särskilt maten fungerar.

Onsdags morgonen började med en tidig frukost och blev till en ganska fri dag, vi fixade till vår by, duschade av oss ( fast det inte riktigt hjälper ) och samtliga personer ställde sig i en 4 timmars kö till scoutshopen. På kvällen rada vi upp oss med dom andra i vår subcamp å traskade till scenen inför den stora, efterlängtade ceremonin. Vi hade nog inte riktigt insett hur stort det hela var förens alla, bokstavligen alla 34000 scouter, var samlade på en och samma plats ( helt sjukt ) .

Dagen därpå alltså torsdag var det dags för vår riktgt första halvdags aktivitet som bestod av ett kultur tema. Man fick gå runt till olika bås med olika länder och hitta på traditionella aktiviteter från deras land. Resten av dagen bestod åter igen av egen tid för att skaffa nya vänner, sola och bada.

Idag, fredag, sitter vi just nu på en buss påväg till Hiroshima för en heldags aktivitet med temat fred. Vi återkommer med hur dagen har varit och vad vi har lärt oss.

Puss å kram från Ellie och Frida :)

Det här inlägget postades i Bullerbyn av martinskans. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Äntligen!

1. Vad kul att höra från Bullerbyn igen. Hoppas att ni fortsätter blogga så vi här hemma också får vara med. Om det går och ni kan så lägg gärna upp kort