Arigato för ert jobb, resurspatrullen!

Ställer upp och fixar alla tider på dygnet, löser problem, förmedlar kontakt mellan avdelningar på olika håll eller som kommit på avvägar, lugnar föräldrar, bokar biljetter, fixar fram språkkunniga vid kritiska lägen, ger sjukvårdsråd, plåstrar om små sår och vilsna själar -framför allt verkar det som om de är i tjänst jämt …?

kristina

Kristina Alexis berättar:

Resurspatrullen består av 13 personer som civilt har jobb som jurist, sjuksköterskor, lärare, ingenjör, polis och själasörjare – så våra erfarenheter täcker ett stort spektra. Vi har också olika scouterfarenheter inom tidigare läger och jamboreer

För mig satte resurspatrullarbetet fart under senhösten 2014, men många andra hade arbetat med frågorna under lång tid.

Arbetet i Japan skiljer sig på flera sätt från hur vi arbetade hemma. Här kan man jobba mer koncentrerat, och framförallt mycket mer, eftersom man kan har kopplats loss från det vardagliga livet.

Vi har ett flexibelt fokus som ändras beroende på vilket stöd som behövs mest. Men – det finns en röd tråd genom allt och det är att scouterna och deras ledare ska få en så bra vistelse som möjligt. Just nu fokuserar vi på att få avdelningarna på plats, få resor att fungera. Viktigt för mig är att ledarna kan fungera i sin roll.  Det kan bli tuffa situationer som kräver mycket energi från deras ledare. Vi befinner oss i en främmande miljö och när det krisar är det svårt att förstå vart man ska ta vägen med problemen eller hur man ska ta sig till sjukhus, och att komma rätt där. Värmen och fukten har vart påfrestande för många. Vi har hjälpt någon enstaka IST också.

Tyvärr har vi inte kunnat hjälpa alla, det känns jättetrist och jag är ledsen varje gång. Vi är de vi är och måste prioritera det akuta först, men vi försöker hinna med som mycket som vi bara kan!

Det bästa är att träffa de enskilda scouterna. Arbetet blir så mycket mer konkret när man träffar dem. Och jag måste säga att det är roligt att träffa dem även när de har problem eller är ur slag.

Det här inlägget postades i Uebu av marialysell. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Arigato för ert jobb, resurspatrullen!

1. Heja Kicki och er andra i Resurspatrullen! Är övertygad om att ni gör skillnad, gång efter gång efter gång! Hoppas ni hinner njuta av äventyret oxå! Kram

2. Ni gör ett helt fantastiskt jobb. Jag hoppas att det finns en ”Resurspatrull” som tar hand om er när ni kommer hem.