Att resa i storgrupp

Idag var det resedag, men några som var morgonpigga hann gå till memorial park innan avresa. Memorial park är en park som prins och prinsessa Chichibu hade som ”retreat” i slutet av sina liv. Den donerades sedan till kommunen. Parken var full med vackra blommor och träd och hade även en fantastiskt utsikt över Mount Fuji.

IMG_0943IMG_0967

IMG_0952Sedan var det dags för avresa. 160 scouter skulle från punkt A till punkt B.

Det gick helt enligt plan! Alla var effektiva och vi kom av snabbtåget på 38,4 sekunder.

Vi är 13 avdelningar på plats på hotellet vilket innebär 520 scouter. Det skapar en del förvirring och hissbekymmer bland annat.

Men som så ofta, en scout möter svårigheter med gott humör!

Vår avdelning har som vanligt varit tålmodiga och tycker att det är helt ok att ledarna säger ena sekunden ”hämta ert bagage” för att sedan nästa sekund ändra sig och säga ”hämta absolut inte ert bagage”.

IMG_0998 Vårt hotell, STORT!

En liten del av alla ryggsäckar!

Att gå 40 personer på restaurang och äta middag samtidigt är också lite bekymmer med. Speciellt när 12 andra avdelningar också vill gå på stor restaurang och regnet öser ned.

Vi hittade en restaurang som inhyste 40 personer och efter att ha kommunicerat via google translate i ca 20 minuter var vi välkomna att sätta oss. Det tog en stund att få mat men alla fick till sist något i magen.

Trots att det är frustrerande att resa så många samtidigt så är det också jättehäftigt att se alla från denna fantastiska organisation på plats och hur många vi faktiskt är!

Imorgon åker vi tåg en bit för att uppleva Kyoto!

Vi har några mindre blessyrer och framförallt trötta fötter men annars mår alla väl!

Hälsningar från ABBA ledarna

Det här inlägget postades i ABBA, Okategoriserade av alexandra. Bokmärk permalänken.