Bland hjortar och tvättbjörnar

Utsikt från toppen av Mt. Misen

Hej alla glada!

Efter Kyoto åkte vi till semesterparadiset Miyajima på ön Itsukushima. Där bodde vi i tält på en camping tillsammans med många hundra andra scouter från svenska kontingenten. Vi fick fightas om maten med öns många tama hjortar samt en och annan tvättbjörn. Maten (helpension) var inte speciellt varierande – ungefär samma rätter till frukost, lunch och middag. Det fanns däremot mycket annat som var desto bättre med Miyajima-vistelsen.

När vi ledare meddelade att det skulle bli ganska fritt program så möttes vi av applåder. Trots det var det många som ville följa med till akvariet på ön. Det var ett trevligt besök där vi fick se sjölejon, pingviner och massa spännande fiskar.

Själva staden var mysig att ströva runt i med många butiker där man kunde förköpa sig på souvenirer. Bli inte förvånade om era barn kommer hem med träskedar i allehanda storlekar. Ön är nämligen känd för att ha världens största rissked.

Campingen låg nära en fin strand vid havet, Seto Inland Sea, som var både salt och djupt. Där var det många som passade på att svalka sig i den närmast outhärdliga värmen.

Trots den närmast outhärdliga värmen så fick några av oss för oss att vi skulle vandra (eller t.o.m. springa) upp på Mt. Misen, öns högsta berg, drygt 500 meter högt.

Scouthälsningar,

Ledarna genom Oskar och Anna

Några av öns många tama hjortar

Världens största rissked

Öns kända torii-port

Sjölejon på Miyajima Aquarium

Det fanns massvis av olika fiskar

Utsikt från toppen av Mt. Misen

Vacker utsikt från Mt Misen

Det här inlägget postades i Strået vassare av oskarbirkne. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Bland hjortar och tvättbjörnar

1. Låter fantastiskt! Glöm nu inte att dricka, dricka, dricka, vatten (ofta och ”lite” så kroppen hinner tillgodogöra sig och inte bara kissa ut) och smörja er med solskydd ordentligt! Och ha buskul förstås!