Community

Tredje programdagen började tidigt. Indelade i tre olika grupper gav vi oss av med buss till tre olika delar av prefekturen Yamagushi.

Första och tidigaste gruppen åkte till Hagi-city. Vid ankomst till Hagi-city besökte de ett insektsmuseum där de fick gå in i en stor bur med skalbaggar överallt, en groda och en salamander. Skalbaggarna var halv tama så vi kunde hålla dem. Vi försökte få dem att brottas men det gick inte.
Innan vi åkte därifrån köpte vi glass vilket troligen ökade glass-damens omsättning avsevärt eftersom vi var två bussar.
Nästa stopp var en skola. Där var det fullt med skolbarn som välkomnade oss med applåder. När vi kom in i aulan höll borgmästaren i området tal för oss och sen fick vi se en traditionell japansk teaterpjäs med vackra kostymer. Innan vi gick från aulan fick vi testa drakmasker samt att vi överlämnade en gåva vi haft med oss till borgmästaren. Vi fick en solfjäder som gåva tillbaka.
Vi gick vidare till lågstadiedelen av skolan och lekte med barnen och testade bland annat japanska leksaker och kaliographie.
När vi åkte därifrån fick vi gå igenom en människotunnel skapad av eleverna och deras föräldrar samt lärare. När hälften gått igenom kom vår längsta scout och skulle gå igenom. Då insåg japanerna att det inte skulle fungera och gick över till att high fiva oss istället. 

Andra gruppen åkte shimonoseki city. Vi började på ett akvarium där vi fick se många olika fiskarter från Japan och andra länder.

image

Vi fick även se en delfin-show och pingvin-show. Efter showerna bar det av till Kaikyo Yume Tower där vi åkte upp ca 140 m och såg ut över staden och dess omgivning. Vid 13.15 åkte vi ner och gick till intilliggande town hall. Där tågade vi in under applåder och musik. Det visade sig att staden anordnade en mässa för stadens invånare och oss för att möta varandras kulturer. Staden hade ordnat ett bord åt alla grupper från lägret med dricka och något snacks att bjuda på. Vi hade pepparkakor och berry mix på vårt. Vi hade med oss en stor påse djungelvrål som vi bjöd på. Det blev många roliga miner :)

image

Själva kunde vi prova på en japansk te-cermonie, testa snacks från USA, UK, Kambodja, Turkiet, Brasilien och Syd Korea. Vi fick också testa leksaker, se en modeshow och prova traditionella kläder.

image

image

Tredje gruppen åkte till Yamagushi. När vi kom fram blev vi visades in i en stor aula där japanerna framförde en trumuppvsining. Borgmästaren höll ett tal för oss också. Vi åkte sedan vidare till en park där ett av Japans finaste och äldsta tempel finns. Där köpte vi också glass.
Efter en lunchpaus delades vi in i grupper med holländare och indier och gicktill en lågstadieskola. När vi kom in i gymnastiksalen applåderade japanerna åt oss. Rektorn, en elev och våra ledare höll tal. Efter talen höll barnen en dansuppvisning och sjöng sedan fick vi leka med dem och tillverka leksaker. Vi hade även en tävling med leksakerna :) När vi lekt utbytes gåvor med skolan innan vi åkte hem.

Det här inlägget postades i Sött & Salt av linneaholm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>