Cultural exchange day

image

Den här dagen har vi sett fram emot. Alla deltagare ska göra något som andra kan ta del av. Det vanligaste är något ärbart från hemlandet men det kan även vara en aktivitet av något slag.

Direkt efter frukost sätter vi igång våra förberedelser. Kaviartuberna, knäckebröden och pepparkakorna packas upp, lakritsen plockas fram och de förbeställda ingredienserna hämtas. Så ägnar vi förmiddagen åt att göra fint i lägret. Bygga en ny portal (den förra blåste omkull för några dagar sedan), laga gubbröra och ställa i ordning borden.

Klockan tolv är allt klart och de första gästerna börjar dyka upp. Vilken succé vi gör! Knäckebröd med kaviar uppskattas av de flesta, även gubbröran gillas. Lakritsen vågar inte alla smaka, framför allt inte Djungelvrål. De som gör det blir väldigt överraskade av salmiakchocken (se bild) men när den försvunnit är den söta kärnan uppskattad.

Samtidigt passar vi på att smaka på allt de andra lägerbyarna har att erbjuda. Belgiska köttbullar, koreansk kimchi, engelsk Shepherd’s pie och japansk rismjölk är bara några exempel. Det finns nästan hur mycket som helst! Fantastiskt roligt. Och för det mesta riktigt gott. (Danskarna hade med sig lego.)

På kvällen är det arenaevenemang med musik, dans och tal. Japans premiärminister är på plats. Kronprinsen kommer med en skock livvakter (förbjudet att fotografera). Japans första astronaut är här och målar upp en bild om scouter på månen, på mars och vidare ut i solsystemet och längre. Mellan talen artister som sjunger och dansar. Riktigt skön stämning i kvällssolen. Väldigt japanskt får vi se på de stora skärmarna vid scenen när kronprinsen ska åka och alla han passerar bugar så ryggarna knakar över hela lägerområdet.

Det här inlägget postades i Hare av Tobias A. Bokmärk permalänken.

3 reaktion på “Cultural exchange day

  1. Vi läser och skrattar högt. Det är så roligt att följa allt ni är med om! Mormor och morfar, farmor och farfar läser också – ni ska veta att alla inlägg är uppskattade och efterlängtade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>