Dansshow och VIP-gäster

_MG_7454ArenaeventMindre

Som avslutning på den stora kulturutbytesdagen är det event på arenan. På grund av de långa väntetiderna i solen har många valt att stanna hemma i lägerbyarna. Åtta pigga scouter och tre ledare från avdelningen Pilen valde dock att utmana solen.

_MG_7437ArenaeventMindre

– Det var faktiskt inte så farligt som vi trodde, säger Emma Sjöback Sagefalk. De har väntat här i en och en halv timme men inte har de haft tråkigt för det. Musik har spelats ett bra tag och ständiga ramsor och klapplekar uppstår spontant i den stora folkmassan.

– Antingen kan man vara med i ramsorna eller så passar man bara på att ta det lugnt, säger scouterna.

Plötsligt vänds allas huvuden uppåt mot ett högljutt brummande. Ett litet propellerplan som sprutar ut vit rök kommer flygande. Flygshowen blir alltmer avancerad. Fall, snurrar och loopar blandas med rökfigurer på himlavalvet. Alla tittar trollbundet.

Propellerplanet formar japanska jamboreens logga i räk.

Det är stort säkerhetspådrag. Både helikoptrar och kustbevakning har setts kring lägret idag. Den japanska kronprinsen står på scenen. Han berättar att även han varit med på jamboreer och bott i tält under 80-talet.

Han följs upp av en japansk astronaut och tillika scout, en kollektiv sångstund på japanska och en japansk dansgrupp. När sista artisten kommer upp stiger stämningen. Det här är dansmusik. Alla hoppar upp och ner och spontana danståg uppstår bland publiken. Efteråt är det det här som scouterna på Pilen minns bäst.

– Det var jättekul! Jag hade förväntat mig något mycket tråkigare, säger Hanna Strömberg. Hon står tillsammans med Hilda Bernardsson och Victoria Zagiczek. Alla är överens om vad de tyckte var roligast.

– De låtarna man fick dansa på!

Det här inlägget postades i Uebu av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.