Enda svensken i jamboreens swimrun

_MG_7134SwimrunMindre

_MG_7137SwimrunMindreJublet är högt när lägrets invånare samlas vid stranden. Här går snart en tävling i ”swimrun” av stapeln. Erik Tamm från avdelningen Fika är den enda som valt att representera Sverige i tävlingen.

Erik Tamm står vid stranden iklädd badbyxor, en vit badmössa och svarta simglasögon. Han startar i sista heatet bland ett fyrtiotal scouter i alla åldrar. Här tävlar både IST och deltagare tillsammans.

– De andra verkar vara rätt gamla men jag är bra på både simning och löpning så jag tror att det är en fördel.

Tävlingen består av två etapper. Först ska deltagarna simma 100 meter i havet. Därefter de byter de snabbt om innan de springer en kilometer på en asfaltsbana. Erik Tamm är van vid att träna men har inte lika stor erfarenhet av sprint.

– Jag har gjort både Halvvasan, Vansbrosimmet och sprungit flera lopp. Min vanliga löpardistans är en mil. Det här är kort. Risken är att man tar ut sig i början.

Alla tävlande ställer upp i vattnet. På given signal ger sig alla iväg. Erik Tamm försvinner i ett gytter av vattenstänk och badmössor. Allt går väldigt fort. Han är tidigt upp ur vattnet och snabbt ut på löparbanan. Två varv ska han springa i den trettiogradiga värmen. Det går bra och han slutar på en fjärdeplats.

_MG_7144SwimrunMindre_1Hur var det?

– Det här var kul! Jävlig jobbigt. Värmen var inte så farlig men det var trångt. Det var lätt att få sparkar i ansiktet, och så var det fiskstim i vägen.

Hade du någon taktik?

– Inte så mycket. Det gäller att hitta luckor. Jag ställde mig bakom en i början som jag vet är snabb.

Kommer du göra om det?

– Ja, det var kul!

Det här inlägget postades i Uebu av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Enda svensken i jamboreens swimrun

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>