Festival i Osaka

Prästakragarna - stor

Tenjin Matsuri är en av Japans tre stora festivaler och huvudfirandet sker den 25 juli, dvs i dag!

Låt oss börja med resan till Osaka…

Efter bytet av tåg i Maibara (utanför Kyoto) gick tåget via Kyoto direkt till Osaka. Stationen innan Osaka heter Shin-Osaka (shin som i Shinkansen). Några i avdelningen hade inte riktigt uppfattat att vi inte skulle av där och således var vi plötsligt splittrade, turligt nog fanns ledare på båda ställena och de som gått av en station för tidigt tog bara nästa tåg och anlände ca 5 minuter efter oss andra.

Väl framme i Osaka och en tunnelbaneresa senare kommer vi upp mitt i centrala Osaka. Här myllrar det av affärer , restauranger, arkadhallar, etc. En ganska så kort promenad senare står vi på Hostel Q och checkar in. Lyckligtvis kunde vi få rummen direkt och slapp vänta tills kl 16.

20150725_124237

20150725_175629Vi skickade ut ungdomarna att äta lunch och när de var tillbaka gav vi oss ut i Osaka och festivalen.

DSC_2118

DSC_2122

DSC_2115Längs kanalen utanför hotellet hänger lyktor som  lyste upp vägen från affären till hotellet (efter inköp av lite kvällsmat).

20150725_195634

Nu knoppar vi in för natten…

Prästakragarna

 

 

Det här inlägget postades i Prästkragarna av Johan Havenberg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>