Flytt från Fuji till Tokyo

OBS! Inlägg från onsdag laddades inte upp som det skulle och kommer  (förhoppningsvis) komma senare.

Denna morgon väckte inte solen oss utan många sov tills klockan ringde strax innan 7. Det var dock många som haft svårt att sova eftersom regnet valt att göra oss sällskap större delen av natten. Morgonen gick åt till att packa packningar och tält och städa. Till frukost kl 8 var området tomt. Scouterna var snabba och effektiva, en stor eloge till dom!
Efter frukost tackade vi av våra värdar på YMCA med en lägerbålssång med rörelser – bungalow. Sedan hoppade vi på bussen som tog oss till tågstationen i Fujinomiya. Där vi gick på dagens första tåg av totalt sex tåg. Tänk er 40 scouter med packning som ska göra 5 byten på oftast väldigt kort tid. Det är inte lätt med vi klarade det strålande. Inga borttappade scouter :)

image

Väl framme i Makuhari efter 7 timmars resa med byten, besök i vending machines och på toaletter kom vi till slutstationen Makuhari. Därifrån var det en promenad på ca 3 km till hotellet. Det var en jobbig promenad efter allt resande och alla promenader /vandringar de senaste två dagarna men vi var på hotel

let runt 17.

Efter genomgång av information och utdelning av nycklar var det dags att gå till rummen för dusch och lite slappande innan det var dags för middag. Denna utsikt eller liknande mötte de

flesta på rummet :

En annan höjdpunkt på rummet var för många självklart wifi-uppkopplingen :)

Middagen intogs på en food court. Därefter fick varje rum handla frukost för den tid vi är i Tokyo. Efter det var det fri tid. Många gick och la sig eller tvättade. Det var i alla fall skönt att lägga sig i en säng.

Fun fact
Vi trodde att japanska tåg alltid var i tid men ack så fel vi hade. Ett antal av tågen vi skulle med var försenade.

Det här inlägget postades i Sött & Salt av linneaholm. Bokmärk permalänken.