Nudlar med shiitaki och cashewnötter

Nudlar är populärt i både Sverige och Japan, här är ett recept med svamp och grönsaker.

Ingredienser för fyra personer:

  • 250 gram sobanudlar eller andra nudlar
  • 200 gram broccoli
  • 1 paprika
  • 2 vårlökar
  • 1 morot
  • 20 shiitakisvampar
  • 100 gram sockerärtor
  • 2 msk japansk soja eller tamari
  • 1 chili
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl  cahsewnötter
  • Korianderblad
  • Olivolja

Sobanudlar är gjorda av bovete och är lite känsligare än äggnudlar eller glasnudlar. Använd vilken sorts nudlar du vill. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet och skölj dem därefter i kallt vatten.

Strimla, dela och hacka grönsakerna i mindre bitar och stek dem i olja. Stek broccolin först och tillsätt sedan resten av grönsakerna och svampen. Pressa vitlöken och hacka chilin och låt det fräsa med. Blanda till slut ner nudlarna och tamarin och stek till dess att nudlarna är varma. Pressa över citronsaft och klipp över koriander innan servering.

Servera med cashewnötter till.Om någon i sällskapet är allergisk ska nötterna förstås uteslutas.