Stölden

En ledare från en annan by kommer och berättar att en av era scouter stulit den byns maskot. Beskrivningen stämmer på en av de yngsta scouterna på avdelningen men det känns helt overkligt att den scouten skulle gjort nåt sånt, eftersom hen är väldigt noga med regler, snarast lite ”präktig”. Ledarna frågar scouten, som nekar. Ledarna går igenom alla tält tillsammans med scouterna som bor i dem, men maskoten finns inte där. Några av scouterna känner sig oskyldigt anklagade och stämningen i avdelningen är inte bra. Så småningom kommer ett par scouter och berättar i förtroende för dig att den yngsta scouten blivit hetsad av ett par av era äldsta scouter till att våga stjäla maskoten, i utbyte mot att få hänga med dem på kvällsaktiviteterna. De som berättar tycker att de äldsta är ohederliga, för de stack iväg utan den yngste i alla fall och tycker att ledarna egentligen borde göra nåt åt det. Grannbyns ledare har ställt ett ultimatum att maskoten måste fram innan dagens slut, annars kommer stölden att polisanmälas.