Dagsbesökare

Jamboreen är öppen för dagsbesökare under sju av lägerdagarna mellan 09:00 och 17:00.

• Torsdag 30 juli
  • Fredag 31 juli
  • Lördag 1 augusti
  • Måndag 3 augusti
  • Tisdag 4 augusti
  • Onsdag 5 augusti
  • Torsdag 6 augusti

Antalet besökare och avgifter

Det maximala antalet dagsbesökare kommer vara 5000. Dagsbesökare måste boka och betala sina biljetter i förväg. Biljetterna finns till försäljning på den japanska jamboree-siten: http://www.23wsj.jp/day_visitor.html

Biljetterna kan bli slutsålda för en specifik dag, så boka i förväg. Efter registreringen får du en guidad rundtur på lägerområdet. Dagsbesökare får inte besöka lägerbyarna där jamboree-deltagarna bor, utan får hålla sig på anvisade områden.

En biljett för dagsbesök kostar 2000 japanska yen för vuxna (14 år och uppåt) och 1000 japanska yen för barn mellan 7 och 13 år. Fritt inträde för barn under sju år.

Resa dit

Förbokad busservice kommer finnas från Shin-Yamaguchi tågstation och Yamaguchi Ube flygplats. Schemat och priset för bussbiljetten kommer meddelas på japanska jamboreens hemsida när bulletin nummer 6 släpps. Gratis parkeringsplatser finns på Jamboreens lägerområde.

Program för dagsbesökare

Dagsbesökare blir välkomnade vid välkomstcentret för incheckning och en guidad rundtur kring lägerområdet. Dagsbesökare kommer också kunna besöka attraktioner som World Scout Center (världsscoutcentret) och ”the Plaza”. Enklare måltider kan avnjutas på the Plaza. Man kan också köpa jamboreeprylar på ”the Scout shop”, souvernirbutiken.

Lägerområdet kan vara varmt under jamboreen och det kan komma spridda regnskurar. Därför bör dagsbesökare förbereda sig för de förhållandena.