Sök bidrag och stipendier

Din Jamboreeavgift är redan sänkt med bidraget från två fonder

Det finns massor av olika bidrag och stipendier att söka för internationella utbyten som en jamboree är, bara du letar och anstränger dig lite. Konung Gustaf V:s Jubileumssfond och Folke Bernadottes Minnesfond kan du inte få bidrag ifrån, eftersom kontingentledningen söker till de fonderna åt dig. Din Jamboreeavgift är redan sänkt med bidraget från de fonderna, men det finns massor av andra fonder.

Hitta andra fonder och stipendier

Här är några tips på ställen att börja leta efter bidrag och stipendier att söka:

• Hos din kommun. De kan ofta ha koll på lokala stipendier och fonder.
  • Lokala församlingar.
  • Lions, Rotary eller andra föreningar som finns på din ort.
  • Hos ditt scoutdistrikt eller -förbund.
  • Stora fondboken (Stöd och Stipendier – en bok med information om cirka 7000 olika stipendier och svenska fonder.
  • Fonder och stipendier i Sverigewww.stipendieform.se. Svenska stipendieföreningen listar information om 1600 svenska stipendier och stiftelser som delar ut stipendier.
  • Länsstyrelsenwww.lansstyrelsen.se. Har en databas med stipendier som erbjuds av länsstyrelser runt om i landet.
  • Stipendielistanwww.stipendielistan.se. En databas där du kan söka efter stipendier i olika kategorier.
  • Palmefonden.
  • www.stipendier.se
  • Hembygdsföreningen, PRO-föreningen eller kyrkan på din ort.
  • Kulturfonder i Sverige, utges av P.A Norstedt & Söner (bok).

Inspiration och information bland annat ifrån www.peaceworks.se/stipendier och mytellus.com/forum/stipendier.

Formulera din ansökan

När man formulerar sin ansökan för att få stipendier eller bidrag finns det många knep man kan ta till för att lyckas bättre. Du kan läsa mer om att formulera en ansökan på Scouterna.se.