Unga Talespersoner

Young Spokespeople – scouternas medieambassadörer

Unga talespersoner heter på engelska Young Spokespersons eller Young spokespeople och finns i många länders scoutorganisationer. Att vara UTP innebär ett uppdrag som medieambassadör. Viktigt är att du är aktiv scout och att du vill berätta vilken fantastisk hobby scoutingen är. Andra frågor kan vara om Japan-jamboreen, vad det är för något? Varför är du scout? Eller frågor om den där härliga känslan av att vara på läger.

Du ska vara 14-17 år och är beredd att berätta om scouting och World Scout Jamboree inför media på riktigt.

Det är svårt att få fram precis det svar som du vill ge. Därför kommer vi att träna på att berätta om scouting, ge dig tänkesätt och ledord som du kan använda när du pratar framför en kamera, i radio och med människor vi kan möta i vardagen.

Det finns redan många som har utbildats i samband med tidigare läger som Jiingijamborii 2007 och World Scout Jamboree 2011. De ingår i ett nätverk som används när press och media kommer till Scouternas arrangemang.

Information med praktiska övningar har genomförts för 6 uttagna Unga Talespersoner

Uttagningen gick till så att de som anmälde sig först kom med. Vi hade tur att det blev en bra spridning över Sverige. Läs här om utbildningen som genomfördes i maj.

Är du intresserad – skriv en rad – det kommer fler möjligheter!

maria.lysell@scouterna.se