Första dagen

image

Första riktiga dagen i Japan började självklart med frukost, Japansk sådan. Det fanns nått att äta åt alla.

Efter frukosten packade vi väskorna och gick på upptäcktsfärd runt Lake Yamanako.  Vädret växlade mellan lite regn och mycke regn.
Vi hittade en shoppinggatan (som våran allt i allo K kallade det) det var några turistaffärer, mataffär och nån restaurang och en glasskiosk, där nästan alla köpte glass. För även om det regnar så är det varmt och just när vi var där var det uppehåll.

image

Efter glassen fortsatte vi en bit, tills de började ösregna. Då letade upp en restaurang för ”lite” lunch. Medan vi åt, så öste regnet ner utanför, så det var skönt att vara inne.

image

Bilden är inte rättvis. I verkligheten var de som att få en sopskål och soppsleven. Men mycke gott!

Efter lunchen delade vi på oss, de som ville fortsätta runt hela sjön och de som ville gå tillbaka.

Vi träffade oxå på tre andra svenska avdelningar och en massa små Japanske (förskolebarn) när vi var ute och gick. Som alla hälsade och vinkade till oss.
(vi bor inte själva här på YMCA, det är ett stort gäng med 6åringar som oxå bor här)

image

När det ösregnar blir man dyblöt, när det slutat regna så torkar kläderna!

Efter middagen (som vi får här på YMCA ) som var många olika smårätter, det fanns nått för alla, så har några gått i väg till ett stort japanskt badhus och vi som är kvar väntar på de ställets egna lilla badhus ska öppna.

image

I morgon hoppas vi på bättre väder, tanken är aktiv ska komma upp en bit på Mt Fuji.

Therese –  avdelningsledare

Det här inlägget postades i Runstenen av Runstenen. Bokmärk permalänken.

4 reaktion på “Första dagen

  1. Åh så skoj att läsa lite om vad ni gör! Allt är ju annorlunda! Njut! Och vi ser fram emot fler rapporter! Hälsningar Malin Ryttberg

  2. Wow, låter som ni har den toppen. Upplevelser för en hel vecka på endast en dag. Håller tummarna för bra väder imorgon.

  3. Tack för rapport med bilder. Bra att höra att kläderna torkar mellan regnskurarna. En annan avdelning skrev att vädret växlade mellan hällregn och ultrahällregn, så ni verkar ha haft det lite lugnare 😉 Hoppas att ni får en fin dag imorgon.

  4. Hoppas ni får bättre väder så att ni kan gå ”upp” på mount Fuji!!
    Kram till er alla, speciellt vår underbara Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>