Fotboll och GDV

image

På förmiddagen tog vi det lugnt och hade en lite senare frukost. Några gick iväg för att spela i en fotbollsturnering där alla kontingenter involverats. En lottning genomfördes för att avgöra turordningen och vilka som skulle möta vilka. Vår grupp hamnar långt bak visar det sig och eftersom vi har en gemensam aktivitet på eftermiddagen var de tvungna att gå innan de fått spela. Men det kommer nog fler tillfällen.

Eftermiddagen var det aktiviteten GDA, Global Development Village. Där fick vi leka lekar och på olika sammarbetsövningar. Vi fick vara med och diskutera kriser och lösningar samt hur vi kan hjälpa utsatta människor. Många intressanta möten i mångkulturella grupper. Bilden visar Vera, Malin och Sofia med varsin solfjäder med de japanska tecknen för drömmar och fred.

På kvällen var det talangshow på vårt lägerområde och några gick på diskussionsmöte på lägrets Rainbow café (samtidigt som Pride-paraden började i Stockholm). Det var mycket intressant att höra hur hbtq-frågor hanteras i andra länder inom scouterna. Vi är stolta över att svenska scouterna kommit så långt i dessa viktiga jämställdhetsfrågor.

Det här inlägget postades i Hare av Tobias A. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Fotboll och GDV