Fredsdag

image

Buss efter buss med scouter trängs ihop i en konferensbyggnad vid Hiroshima Peace Memorial Museum. Här finns möjlighet att teckna kalligrafi och vika origami, eller närmare bestämt papperstranan som är en viktigt symbol för fred. Men starkaste upplevelsen är nog själva museet där bilder, filmer och föremål tydligt beskriver de fruktansvärda följderna av atombomberna över Hiroshima och Nagasaki den 6 augusti 1945. Bortsett från ett fåtal byggnader var staden i princip jämnad med marken i en cirkel med radien 2 km från explosionens centrum. I december samma år hade 140000 människor mist livet.

Inget program på kvällen men i morgon har vi ännu en tidig morgon så många lägger sig tidigt eftersom vi är trötta redan nu.

Det här inlägget postades i Hare av Tobias A. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Fredsdag