Fyrverkerier

Ännu en lugn dag. Några tar sig in till staden, andra slappar på stranden eller på campingen. Det är varmt som vanligt men lite mulet så solen är inte lika intensivt närvarande.

Det stora äventyret idag var den långa promenaden upp på berget. En linbana tar oss upp nästan hela vägen. Sedan går vi en kilometer uppför berget till toppen där det finns många spännande tempel. I ett av dem, alldeles svart av sot på insidan, brinner en eld sedan 1100 år sedan – ”Eternal Flame of Love”. Den högsta punkten, Mt. Misen, ger en hisnande utsikt.

Samtidigt börjar staden fyllas av turister. Det stora dragplåstret är kvällens ”Miyajima by the sea Fireworks” med ett av Japans mest berömda fyrverkerier. De börjar 19.40 och håller på i drygt en timme. Och vilken föreställning! Den inleds med att en uppläsare berättar något på japanska, det känns som en saga. Under fyrverkerierna spelas musik. Paus, berättarrösten igen. Under tiden skingras röken. Fyrverkerier igen under musik. Paus, berättarröst… Mönstret upprepas fem gånger till den stora finalen som verkligen sätter himlen i brand. Imponerande! Vilken avslutning!

Det här inlägget postades i Hare av Tobias A. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Fyrverkerier

  1. Återigen en häftig upplevelse! Hoppas ni får det skönt de två sista dagarna på er långa resa. Tack alla ledare för ert engagemang!

  2. Låter helt fantastiskt!
    Tack för alla blogginlägg varje dag!!
    Det har varit såå roligt att kunna följa vad ni gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>