Gårdagens Culture och dagens Science

Dessa två är de sista schemalagda aktiviteterna vi har under lägret. Scouterna har börjat swappa bort märken och flaskor och allt möjligt annat utom Kånken och det känns i luften att tiden är kort.

Under gårdagens aktivitet Culture stod jag och gjorde ett armband i det tjeckiska båset och under mitt pyssel slogs jag av en insikt och en lärdom: bredvid mig stod två italienska tjejer, en kille från Bangladesh,  två äldre japanska herrar och så var det jag, en ung kvinna från Sverige. Var någonstans i världen skulle ett sånt harmoniskt möte kunna ske? Var skulle människor med så olika bakgrund mötas i en gemensam aktivitet om inte här? Det gör jamboree och scouting unikt.

Jag lärde mig också att även japanska herrar gillar att pyssla och är noggranna med sina färgval, något jag med mina fördomsfulla glasögon inte tänkt på tidigare.

En bra dag.

Det här inlägget postades i Wagashi av sarajonsson. Bokmärk permalänken.