Hällregn och ultrahällregn

DCIM100GOPROGOPR8115.

Hej alla bloggdiggare!

Första hela dagen i Japan bokstavligen flöt på för avdelning 25.

Men först för er som undrade hur många av scouterna som sov på bussen till vårt första boende, Gotemba YMCA Tozanso, så hade jag, Fredrik rätt med min uppskattning på 50-75%! 😊

Nåja åter till första dagen!

Strået vassare bestämde sig för att ta sig till Komakado Kazaana Caves vilket innebär en vandring på ungefär 7 km. Vädret varierande som Anna påpekade mellan hällregn och ultrahällregn . Vi var alla dyblöta ungefär 1 km från vårt boende, dock med en temperatur på  25 grader så frös ingen. Första lunchen en blev väldigt spännande när 40 st ska ha mat på ett liten mataffär där ingen pratar engelska, men med deras hjälpsamhet och teckenspråk så lyckades vi utfodra allihopa med en blanding av allt från hamburgare, trekantsmackor, varma nudlar och bento-lådor. Vi ökade nog även deras omsättning den dagen med minst 400% när vi köpte upp alla deras paraplyer och regnkappor.

Med mat i magen och nya möjligheter till skydd mot regnet begav vi oss vidare till grottorna där jag själv och Oskar fick nöjet att köpa biljetter från en dam som kunde fyra engelska ord: thank, you, high  och school.

Väl nere i grottorna upptäckte vi att det regnade lika mycket där nere som uppe dock större droppar och kallare (grottemperaturen var ca 13 grader).

Eftersom regnet fortsatte beslutade vi oss för att ta tåget hem till Gotemba. När vi kom till stationen och frågade spärrvakten om tåg till Gotemba så blev han väldigt stressad och kollade på tidtabellen innan han först sa att ett tåg stod inne och sedan började skrika ”run”. Även om vi inte hade bråttom så lydde vi hans råd och sprang alla 40 till tåget som bestod av 2 vagnar där vi fyllde en hel sådan, eftersom vi även var blöta av allt regn lyckades vi även blöta ned hela golvet på tåget. När vi sedan anlände till Gotemba station gjorde vi det som vi gjort hela dagen, dvs gick och nu resten av vägen hem till Gotemba YMCA Tozanso.

Middagen som serverades på Tozanso bestod av en massa olika rätter med ris (surprise!) som bas, det fanns friterad kyckling, friterad potatis, friterad fisk (ser ni ett tema?) och hör och häpna, KÖTTBULLAR i fisksås…

Efter middagen hade vi ett kort avdelningsmöte om vad vi ska göra imorgon som ser ut att bli en snabb shoppingtur på Gotemba Premium Outlets och bad i en japansk het källa, en sk Onsen.

Det var allt för stunden!
//Ledarna genom Fredrik

Det här inlägget postades i Strået vassare av Fredrik Arbegard. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Hällregn och ultrahällregn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>