Hälsningar från scouterna

Hejsan morsan, hejsan stabben, här är brev från älsklingsscouten.
Just nu sitter vi på en buss på väg mot farmstay och homestay, där vi även tyvärr kommer vinka av Mårten. Bussresan i sig är sagt att ta ca sju timmar och enligt de japanska chaufförsreglerna så stannar vi i 20 minuter varannan timme.
Från lägret åkte vi klockan nio och vi vart väckta kring 05.30. imageimage

. Morgonen började med födelsedagsfirande för Dorotea Wadströmmer som idag blir 18 år(!!!), sedan plockade vi ihop resten av vårt läger innan frukost. Vi var bland de sista som lämnade lägret idag då de flesta deltagarna åkte hem under lördagen/natten till lördag. Att se ett läger på 34 000 deltagare under drygt två dagar bara försvinna sådär utan större spår är en mäktig känsla! Lägret i sig har varit helt underbart och vi alla är väldigt trötta även om vi inte visar de för våra ledare. Schemat har varit fullspäckat med ständig strålande sol. Dagarna i sig har oftast varit uppbyggda med en aktivitet på förmiddagen och en ledig eftermiddag. Men under den lediga tiden så har de alltid funnits massor saker att göra som att träffa andra deltagare, swappa märken eller delta på drop-in aktiviteter. Under tre av dagarna har vi däremot varit på heldagsaktiviteter off-site då vi har besökt en kalkstensgrotta, olika skolor och Hiroshima. Besöket till Hiroshima var dagarna innan 70års jubileum, stämningen där var speciell, väldigt fint men otroligt hemskt. Att få vara på den platsen där atombombekn släpptes, se bilder och läsa texter över de drabbade var speciellt, det är också något vi alla tog in på olika sett men som vi alla även uppskattade väldigt mycket. Den 6e augusti 08:15, 70 år efter bomben släpptes hölls även en tyst minut över hela lägret. Fint men man kan undra hur många som egentligen förstod det?
Hälsningar från några av scouterna!
Vendela Fägerman

Nu är glada lägret slut, slut, slut
Alla scouter kastas ut, ut, ut
Men om fyra år igen
Ses vi åter igen
För det har vi lovat
Aja, vi får väll se om vi orkar och får ta oss till USA om fyra år, det mesta jag tänker på är vårat läger vi just upplevt. Och att jag saknar den svenska maten och de svenska toaletterna. När jag kommer hem, höreni familjen på Himmelslund, vill jag ha grönsakssoppa.
Isak Dahlen

Jag skulle vilja äta köttfärslimpa med potatis och lingon eller en riktigt stor kebab när jag kommer hem! Ses på onsdag!
Gustav Sundqvist

Jag hoppas på att de står en bil på parkeringen när jag kommer hem till min kära stad Linköping. Vill även att de ska vara en stor fet kebabrulle och cola till lunch. Fika vore gott med mormors eller farmors bullar. Kvällsmat Tacos med alla dess grönsaker.
Puss och kram skumbannan
Ps hälsar till släkt och vänner hemma i Sverige
Mathilda Loitto

Syns på onsdag, hoppas att ni inte har de allt för kallt i Sverige bara, då kommer jag inte hem. Ska nu njuta av min sista tid i Japan och ta de som de kommer istället för att tänka på er.
Kram!
Sebbeduck
Viva Mechico
Tyra
Här njuter vi av värmen och den UNDERBARA maten! Ha det super och ät mycket polkaglass:)
Kram och hälsningar från Japan!
Veronika Lindståhl
Det är lugnt, jag har lyckats låna en bok så jag klarar hem färden.
Ses!
All makt åt Tengil, vår befriare. –Jacob Larsson
Ulf Olausson: Grattis i efterskott på födelsedagen Pappa och Theo!
Carl Leo Burman: Dag 26 utan riktig mat…
Gustaf Andersson: ^^, vi kommer nog inte överleva färden hem.
Hej mamma och pappa! / Majken
Hej krull och nubbis/putte
Erik Gjessing
Jag kanske stannar hos min värdfamilj, väskan väger för mycket
Karolina Westergren: Pappa, det kommer att bli konstigt att inte se dig som en svartvit gangster, men det blir nog kul. Kram till alla,

Veronika – kan inte du laga något gott till mig när jag kommer hem? Så hejdå tjongpang!

Andreas Berggren
Med nu mindre än 5 minuter kvar på bussresan så äter jag upp min macka och har det bra, Kram till alla hemma 😀
Hannah Danielsson: Hoppas att allt är kallt och bra hemma i Sverige! Ses snart och kram till alla hemma!’=)

Det här inlägget postades i ABBA av alexandra. Bokmärk permalänken.