Hetaste prylen på lägret

Uebu-20150729-Kånken-01

Många jublade hemma i Sverige när de öppnade profilpaketet och såg specialutgåvan av Kånken som ingick. Men att den skulle vara så åtråvärd på jamboreen hade nog ingen trott.

Fråga vilken svenska deltagare som helst och den vanligaste fråga de får av andra på lägret är:

– Do you want to swap your bag?

Hos Snödropparna har man tröttnat så på frågan och satt upp en skylt vid ingången till deras område.

iTdiBwYJsMBp_jbDCAC4q230Q_edncrffVrNlfgSaf0,Uz1I9ct7e76NXPhnnWd6NcQnfLEoYtC9o3ZC84-7TFc[1]

Kunde de ana att den svenska Kånken skulle bli så het på bytesmarknaden?

– Nej! Visst är den lite inne hemma, men inte som här! säger Karl Pontén.

– Det är helt otroligt vad populär den är bland alla. Innan vi anlände hörde vi att ISTare hade fått sina stulna så vi var på vår vakt från början, säger Johannes Törnqvist.

– Jag har alltid älskat Fjällräven så för mig är den verkligen värdefull, berättar Tilda Höög.

Avdelningsledare Agneta Romin berättar att när hon åkte på jamboreen 1983 till Kanada så var även då Kånken med i profilpaketet och då blev den populär.

-Innan var det bara töntigt att ha Kånken, men sedan blev det helt rätt!, säger Agneta Romin.

Dessa gula ryggsäckar  är onekligen bra att utskilja svenskarna med, och de flesta byter inte utan håller hårt i sina väskor. Detta trots att moterbjudandena kan vara riktigt lockande.

– Jag blev erbjuden en uniform, solglasögon, keps + ryggsäck från en scout, jag minns inte från vilket land, säger Karl Pontén.

– Och jag en sombrero från Mexico, säger Johannes Törnqvist.

Tilda Höög kommer aldrig att byta bort väskan, det räcker med ett halsduksbyte hon gjort med en amerikansk scout.

Det gäller också att man bär på sin vakt så den inte blir stulen, Gruppen berättar att de oftast bär den med sig på ryggen och ska man duscha får man be kompisar vakta dem eller gömma den under annat i tältet.

9g7DfUdi4OlOj2M5vVW-k5YulxWPuqJ4-PvOKQ58hw0,l3vBH9-lnVqOWHvydP7C_xBIs3PmJHReHCXIJiEjYvg[1]

Tilda Höög, Johannes Törnqvist och Karl Pontén håller hårt i sina Kånken

Det här inlägget postades i Uebu av Mattias Walan. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Hetaste prylen på lägret

1. Kånken still going strong! Jag fick min första Kånken på gymnasiet och ansågs som nörd/tönt när jag använde den. Nu är den helt rätt, 34 år senare :-)
    Kul att ni har något som är lite speciellt och sticker ut, på detta jätteläger. Heja Fjällräven!