Ikväll: Karaoke på hotellet

Björn Nelson, avdelningen Swedish Fish

– Ska man uppleva japansk kultur ur alla aspekter då är karaoke given. Det måste scouterna få testa.

Så tänkte avdelningsledare Johan Holst och drog in ytterligare en avdelning i sina planer. Att gå ut på en riktig karaokebar en sen kväll gör sig ju inte, men på hotellet i Nagahama visade det sig finnas en bokningsbar karaokelokal. Och vips var en karaokekväll ordnad för avdelningarna.

Skymning över Nagahama

Nagahama Royal Hotel

Nagahama Royal Hotell

Det hörs inte ut i korridoren var de är, och kliver man i lokalen ser den ut som en klassisk discolokal med bar. Inklusive bartender i fluga. Soffgruppen i baren är tom men från smårummen hörs det dovt att det pågår aktivitet. Gläntar man på dörren översköljs man av mer eller mindre skönsjungande tonåringar som alla ger sig hän åt ABBA

-Mama mia, here i go again!!!

I ett litet rum med soffor och tv sitter 16 scouter, nej förresten de sitter inte, de hoppar, gungar och står om vartannat och lever sig in sjungandet. Det finns visserligen bara två mikrofoner, men det bryr de sig inte om, alla sjunger ändå.

Skönsjungande scouter

Björn Nelson, avdelningen Swedish Fish

När låten närmar sig slutet väljer Björn Nelson från Swedish Fish, en ny låt på den lilla läsplatta som styr tekniken. Innan han hinner börja kommer dock bartendern in med en bricka med välfyllda isvattenglas. Alla hurrar glatt, grabbar ett glas och ropar ”Arrigato!!” till bartendern som bugar sig ut ur rummet. Stämningen är verkligen i topp.

Nu har Björn låt börjat och han har valt att sjunga solo – ”My heart will go on”. Och han ger sig hän totalt med gester och allt. Ekoeffekten verkar ha fastnat i maxläge, men ingen bryr sig utan bara fyller i och körar i soffan.

Karaokemaskin

Celine Dion kan slänga sig i väggen!

Efter en raplåt framförd av Eddie Falkerby, blir det åter igen ABBA, och nu fullkomligt kokar rummet.

– Dancing Queen, young and sweet, only seventeen!!!

Även de vuxna dras med i glädjen och sången. Det är ren njutning att få vara en fluga på väggen i detta rum för en stund.

Och ett är säkert – kvällen hade aldrig blivit så här kul utan detta inslag av japansk nöjeskultur.

Det här inlägget postades i Uebu, Uebu Feature av Mattias Walan. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Ikväll: Karaoke på hotellet