IST-patrullen: De badade i kaffe

ISTgrupptåg Mindre

Foto: Simon Knap (överst), Frida Preuss (landskapet) samt okänd japansk onsen-personal. 

IST-patrull nummer 31 åkte till en onsen, ett klassiskt japanskt badhus. Simon Knap, Petra Carlsson, Anna Qvil och Calle Ottoson berättar om heldagsutflykten upp i bergen.

Hur åkte ni dit?

– Vi tog snabbtåget från Tokyo till Oddawara. Sen ett litet lokaltåg, ett riktigt bergståg som åkte i zickzack uppför berget. Tåget var gammalt och hördes som sjutton. Det var så skön luft där uppe, frisk och klar, till skillnad från här nere i Tokyo. Det kändes som en inhemsk turistattraktion. Förutom oss var det bara fyra utlänningar, resten var japaner.

ISTlandskap Mindre

Hur var det då?

– Det var som ett vanligt onsen. Det stod på alla skyltar att man skulle duscha innan och så, men japanerna gick bara rakt in ändå. Det fanns till exempel grottor med vatten, en finsk bastu, och så vin att bada i. Det var inte koncentrerat vin. De hade vissa tider när de kom in och hällde i en ny flaska vin i vattnet. Badkläderna luktade klor efteråt.

Vad var bäst?

– Grönt te kändes väldigt fräscht. Finska bastun levde inte upp till förväntningarna. Det fanns inga bänkar, man såg inte aggregatet och det var lite för kallt. Kaffebadet luktade bara konstigt! Och så fanns det varma stenplattor man kunde lägga sig på, det var skönt om man vill testa något annorlunda.

Det här inlägget postades i Uebu av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “IST-patrullen: De badade i kaffe

  1. Hej på er alla o särskild hälsning till Calle.Hoppas allt är bra o att ni har kul o får uppleva massor. Var verkligen kul att få se några bilder från din resa Calle. Kram mormor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>