Jamboreen är invigd

_MG_6864OfficiellInvigningMindre

Scouterna strömmar in. Klockan 19 är det dags – 33 000 scouter ska samlas på den stora jamboreearenan. Uebu dokumenterar den officiella invigningsceremonin i punktform i väntan på att de svenska huvudpersonerna hinner vila upp sig.

• Längst fram sitter den stora andelen deltagare. Över 26 000 scouter mellan 14 och 17 är här för att vara på läger.
  • I japansk ordning börjar ceremonin på utsatt tid. Den inleds med ett nummer japanska slagverkare, följs upp av välkomsttal och därpå flaggceremonin.
  • Den svenska flaggan bärs av Victor Hagenborg, svensk scout från Strängnäs.
  • Därefter lämnas den lila flaggan över från Sverige till Japan.
  • Flaggan lämnas av tradition från förra jamboreens värdland till den aktuella. Den svenska kontingenten representerades i det här fallet av Emma Löfgren Wallin, Julianna Holmberg och Kajsa Alverup.
  • Alla scouter avger scoutlöftet på respektive språk.
  • Imorgon börjar programmet för deltagarna. Jamboreen är igång.
Det här inlägget postades i Uebu, Uebu Feature av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Jamboreen är invigd