Klockren swapping

IMG_2500

-Det är jätteroligt med swapping, säger Linn Back. Nya grejor hela tiden.

Avdelning Klockrent summerar sina fynd under lägrets sista dag.

-Man känner sig cool som svensk – man kan välja och vraka och byta till sig vad man vill. Det är många som frågar, den svenska utrustningen är eftertraktad, ler Tove Nordlund.

-Det känns bra när man gjort ett bra byte, när jag känner att jag har fått något som är bättre! säger Ronja Ask.  Såhär går det till att byta upp sig: först byter jag en ful grej mot en som fortfarande är ful men lite bättre. Sedan byter jag den mot en riktigt fin.IMG_2493

Tore Åsén visar sitt ultimata klipp – en par hängselshorts med kohudstryck på som ett schweiziskt chokladmärke sponsrat kontingenten med. Vissa är lila och vissa svart-vita.

-De svart-vita är snyggare. Jag gav dem en svensk scarf och ett par märken i byte. De kunde fått mer men var nöjda. Jag tyckte nog mer om kodräkten än vad de gjorde, säger Tore Åsén. Jag har också bytt till mig ett amerikanskt armband som jag är väldigt nöjd med.

-Jag vill ha australiensiska t-shirten, den står högt i kurs liksom den finska kalevalamössan. I början var det många som ville ha britternas tält, de med papperstranor på. Men de har bleknat i solen, så det är tydligen dålig kvalitet, säger Tore Åsén.

På kvällarna är det fullt av märkesbytare längs med trottoarerna.

-Det känns som det är fler som sitter och byter än som går runt och kollar, säger Tore Åsén.

-Som en Gott-och-blandat-påse, säger Linn Back.

-Ja, de har sombreros, schalar, märken och pins, de blandar allt och använder inbyten in i nya bytesaffärer, fyller Ronja Ask i.

Ronja Ask visar sin finska tröja och sina märken.

Ronja Ask visar sin finska tröja och sina märken.

-Märken är kul men det innebär en massa jobb när man kommer hem. Jag har tur som har en granne hemma som gillar att sy och hjälper mig att sy på märken, säger Linn Back. Jag hoppas kunna byta till mig den japanska gröna tröjan med blommor på. Annars är jag väldigt nöjd med de byten jag har gjort! säger Linn Back.

Linn Back visar nya scarfs.

Linn Back visar nya scarfs.

-Att Kånken varit så attraktiv är både bra och dåligt. Det var många som frågade efter den i början. Riktigt jobbigt är det för dem som blivit bestulna. Vi har en i vår avdelning, berättar Tore Åsén.
-De står i kö idag för att byta våra grejor, det kommer någon var femte minut, tittar in och vill byta något! avslutar Tore Åsén.

Det här inlägget postades i Uebu av marialysell. Bokmärk permalänken.