Kontingentledningen framme i Tokyo

Nu har vi äntligen landat i Tokyo!

För drygt 3 år sedan gick tiden för att ansöka till Sveriges kontingentledning ut och intresset var stort. Sommaren 2012 genomfördes intervjuer och efter en lång uttagningsprocess kunde vi träffas för första gången, en helg i september.
Tidigt togs några viktiga beslut som skulle få konsekvenser under planeringsarbetets gång. Vi sa att vi inte skulle begränsa kontingentens storlek, att vi skulle ha de bästa avdelningsledarna, och att IST själva skulle vara delaktiga i hur deras rundresa ser ut och därmed själva bestämma vilka russin de skulle plocka ur kakan Japan. Vi ville också erbjuda en rundresa som uppvisar kontrasternas Japan, från modern neon till traditionella tempel och med fantastisk natur.

Största svenska kontingenten någonsin

Det har inneburit att vi nu är den största svenska kontingenten på läger utanför Sverige någonsin! Någon sa att detta är den största svenska gruppförflyttningen sedan Poltava, ett påstående som inte ska faktagranskas alltför noga men ändå säger något om hur stort detta är. Det innebär också många timmars arbete med att intervjua och plocka ut avdelningsledare, timmar för att dela upp deltagarna i patruller och ett stort pussel för att få ihop IST patruller som vill ha ungefär samma russin under sin rundresa. I Japan är det dessutom aldrig russin i bullarna; det bara ser ut så, men egentligen är det röda bönor vilket ni snart kommer märka.

Vi har haft ett fanstatiskt team att arbeta med. Kommunikation och marknadsföring med Martin i spetsen har sett till att vi får ett fantastiskt profilpaket, med specialtillverkade Kånken och vi kommer sova i speciellt framtagna tält från Hilleberg. Deltagare och avdelningsledare kan känna sig trygga med att Helene med crew har toppkoll på er under rundresa och läger. Lisa ringde redan på vårt första möte upp scouter i Japan och har sedan fortsatt att ringa, planera och inte bara boka boenden utan också knyta kontakter med scouter i Kyoto vilket kommer ge några av er möjlighet att träffa scouter i Kyoto för ett unikt utbyte utanför lägret. Cilla med team står redo att stötta alla IST som behöver stöd under resan och under lägret. Slutligen har Elisabet med ekonomipatrullen slitit hårt för att vi ska få ihop vår budget. De har också, i samarbete med Bold expenses, tagit fram en unik app för oss så att de i realtid kan hålla reda på alla löpande uppgifter under resan och lägret och alla de nästan 200 personer i kontingenten som har fått bankkort från Scouterna kan redovisa sina kvitton digitalt med mobilen och mobilkameran – istället för att på stenåldersvis fylla i pappersblanketter och tejpa upp kvitton på tomma A4 snyggt och prydligt.

I siffror innebär detta:

• 1894 flygbiljetter
  • 375 IST i egna patruller som gör en egen rundresa
  • 675 timmar med telefonintervjuver av avdelningsledare och deras referenser
  • att Lisa har ringt ca 200 hostels, campingar och andra boställen i Japan för att ordna rum
  • att Lisa, Helene och Elisabet bokat 47500 boendenätter
  • minst 40 förträffar ger 2 880 000 timmar vilket motsvarar 329 scoutår
  • oräkneligt antal timmar i telefonmöten och med mejlen
  • vi kommer äta 9500 liter ris, slå ner 12 567 tältpinnar, resa 3 196 865
  • km med tåg och buss, träffa nya vänner och äta ungefär 1 km nudlar. Vidare kommer 925 av er att få skoskav, tillsammans kommer vi bära 26,64 ton packning varje dag och på flyget hit kommer vi ta med 7,4 ton handbagage. Några av er kommer även pröva bläckfiskklubbor, bada i varma källor och bestiga Mt Fuji.

För nu är vi här, och vi är redo att välkomna er på flygplatsen när ni kommer!

Välkomna till Japan

Anna och Henrik

ps Vi ser fram emot att få fika med er i era byar på jamboreen, och vad ni än gör, låt inte Anna beställa mat åt er om ni inte vill få obehagliga överraskingar. senast hon beställde mat fick vi äta kycklingrumpa.

Läs tidigare inlägg om att:

Välja ut kontingentledningen

Planera resor för 2000

Dela in avdelningar på ett för litet matbord

Dela in IST i patruller

Det här inlägget postades i Ledningsbloggen av japan. Bokmärk permalänken.