Kontrasternas resa

IMG_5137.JPG

Obs: Det här blogginlägget publiceras ett par dagar i efterhand. 

Rundresan som vi i den svenska kontingenten gör här i Japan har flera teman, bland annat neon (som vi berättat om i ett tidigare blogginlägg). Idag tog vi oss an ytterligare ett tema, nämligen att ge oss själva och våra scouter en naturupplevelse i Japan. 

För tillfället bor vi i Oku-tama, ett litet samhälle med ca 6000 invånare som ligger ungefär två timmar utanför centrala Tokyo med pendeltåg. Det ligger vackert utmed en flod i en dalsänka, kringgärdat av trädklädda toppar ett par hundra meter höga. 

Planen för dagen var att vi skulle ta det relativt lugnt, vi har nämligen kört hårt i Tokyo med både scouter och oss ledare så en vilodag skulle behövas. Men som så ofta annars kan planer ändras fort,,,

Efter att scouterna under förmiddagen, efter en liten sovmorgon, suttit och lyssnat på en genomgång av viktiga dokument för oss inom avdelningen inför jamboreen, gav vi oss iväg för att vandra lite i den vackra naturen. Jag valde att tillsammans med sju av våra scouter vandra en skyltad vandringsled. Ögonen var stora av förundran inför miljön och exotiska växter såsom bambu. 

    
Efter att vi fått hjälp med att hitta rätt av en japansk kvinna som trots språkförbistringarna gjorde sig föstådd och klättrat mängder av höjdmeter på hala serpentinvägar nådde vi till slut vårt mål – en Shintohelgedom precis på toppen. Bättre plats för att sitta ner och äta sin lunch är svår att finna!

   

// Extramaterial

Det var en dag för utforskning. Vi fick själva dela in oss i flera olika grupper. Vår grupp valde att utforska bergen. Efter de första 250m stötte vi på en lång och brant trappa, men inte ens den hindrade oss från att fortsätta. Efter ytterligare 250m nådde vi toppen där vi fann en pagod och en underbar utsikt. Där fick vi äntligen äta vår väluppskattade matsäck. Johan tyckte om utsikten så mycket att han ville utforska mer. Tyvärr tog han ett steg för långt ut över kanten och föll. Som tur var fanns den starke Fredrik i närheten som kunde hjälpa Johan upp igen. Tack vare hjälten Fredrik kunde Johan återvända ner tillsammans med de andra scouterna, endast med minimala skador.

 

/ Steph, Mel & Emmanuel

Efter den äventyrliga förmiddagen lugnade vi ned tempot lite och gjorde verklighet av de planer som tillkommit under morgonen. Det var dags att bada på onsen!! Har funnits badat på onsen har du gått miste om något, verkligen. Ett onsen är ett traditionellt japanskt bad i varma, gärna naturliga som i vårt fall, källor. Tanken är att genom att få sitta lugnt ned och tvagande sig både rena kropp och själ. 

Till sist nådde även denna dag sitt slut. Vi ledare kunde, förundrade över hur duktiga scouter vi har, luta oss tillbaka medan scouterna tog hand om både matlagning och lägerbålsplanering, så skönt!

/ Daniel, ledare De4Å

Det här inlägget postades i De fyra årstiderna av defyraarstiderna. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Kontrasternas resa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>