LÅNGpromenad runt Lake Yamanakaka

Efter en lång flygning till Japan och en ganska kort första natt begav sig avdelningen Sagan ut på långpromenad för att upptäcka omgivningen. Målet var att få en klassisk vykortsbild av Mount Fuji som speglar sig i sjön. Tyvärr var det en del moln ivägen för att vi skulle lyckas men vi fick till slut se toppen av det heliga berget när vi nästan hade kommit runt hela vägen.

När en liten lucka öppnade molnen fick vi en glimt av Mount Fujis höjd

Vår fantastiska hotellvärd Taku berättade att det skulle ta ca 2,5 timmar att gå runt hela sjön. Det var väl en optimistisk uppskattning kan vi konstatera i efterhand. Totalt har vi gått drygt 2,1 mil och med många pauser för fotografering, fylla på vattenflaskor och vila i skuggan så tog det ca 7,5 timmar. Då hann vi i och för sig med lunchpaus och ett besök på ett traditionellt japansk badhus.

Fotopaus

På 7/11 finns allt möjligt som är svårt att förstå vad det är för något. Scouterna provar glatt olika snacks och godis och några nya favoriter har de hunnit upptäcka. Kexen som var formade som Mount Fuji och friterade sjögräs hamnar dock inte på topp 10.

Scouterna klarade dagens strapats galant men i slutet var många fötter ömma. Tur att vi ska ha en lung dag i morgon då vi ska resa vidare till vårt nästa boende Hikawa Camp Jo i Okutama. Därifrån kommer vi göra dagsutflykter till Tokyo. Något som många ser fram emot med spänning!

Det här inlägget postades i Sagan av patriqbanach. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “LÅNGpromenad runt Lake Yamanakaka

1. Tack för fina reseskildringar! Äventyra vidare! Hälsningar till er alla och särskilt Smilla och Junia…