Lokalbuss, höga skrik och fniss, sushiräventyr och Onsenbad

IMG_9143-0.jpg

Tjena!Dagen började med att man vaknade alldeles för tidigt, men ändå lagom till att vinka av de som skulle iväg nu på morgonen, och i hemlighet njuta av att hela hotellet skulle vara tomt hela dan. Givetvis så krossades den drömmen efter frukosten, eftersom 100 japaner från en ”ungdomsgrupp” skulle komma senare under dagen. Men hursomhelst, efter att ha packat det underbara överklorerade vattnet (supergott…), en handduk, solhatt m.m. Så tog vi den mikroskopiska bussen till någon närbelägen stad, och väntade i ett antal timmar på att komma med en buss, som säkert gick 4-5 gånger under de timmarna. Sedan när man kom fram till den andra bussen så var den givetvis ÄNNU mindre än den första, så ungefär 50 personer (inkl. Japaner) i en buss för 20 personer. Det var inte trångt, det var mysigt :) OCH NU, artikelns höjdpunkt, lunchen… Avdelningen delades på två, lila (den bästa patrullen) och grön gick åt ett håll medan blå och röd gick åt ett annat. Så, vad ”den andra” gruppen åt förutom något med nudlar vet jag ej, men vår lunch, ja den ska jag berätta om. Sushi blev det på menyn: 

God: Typ… 

Dyr: Definitivt! Ungefär XXX% över budgeten räknade vi ut.

Så givetvis så ska alla gilla den utom jag… 

Jag antar att ledarna i ren desperation bara ville ha någon mat, utan att inse att de hade beställt en 3-rätters meny för 23 pers… Förrätten blev Sötpotatis med lite bönsjälkar, inte så dumt. Huvudrätt var såklart sushi, och här kommer en kort men precis recension: 💩. Det var visserligen första gången, men det är inget jag rekommenderar , för mycket wasabi, rå fisk (konstigt nog :p). 

Nu sitter jag här och undrar varför jag skrev ”Very Nice” i gästboken… Men aja… Efterrätten blev två olika meloner, klassiska vatten och honungsmeloner. Att dricka till fick man te. Dessutom så tog det ungefär två timmar för den ensamma stackars kocken att göra all sushi, så vi missade halva vår badtid, som jag kommer in på nu! Vi var inbokade på ett hotell som hade pooler som skulle likna varma källor. Källor, naaah. Varmt, väldigt. Alltså, sedan förstår jag inte varför man inte får ha badkläder någonstans? Men det var väl mysigt på något skummt/läskigt sätt? Efter badet så upptäckte vi en liten spelhall i hotellet, som tjänade ett par tusen yen under de minuterna, till skillnad från Sverige så var inte alls förgäves. Efteråt så var det bara att klämma in sig i en halvfull buss, som inte var sååå dåligt. Halva gruppen hade tydligen åkt i förväg, vilket var väldigt skönt :) Sista resan så skulle en skolklass japaner också in i vår buss, de lyckades få in ett par stycken men gav ganska kvickt upp. Väl hemma så upptäckte vi vilka den japanska ungdomsgruppen var. Det var tydligen ungefär 100 tonårs tjejer i matsalen när vi kom in. När vi sedan dukade av borden, (hotellpersonalen plockar bara ut och lagar/diskar) så började det med att en i vår avdelning sa hej, och sedan bröt helvetet löst. De skrattade, skrek, vinkade åt oss som vi vore clowner eller kändisar som dukade av våra tallrikar. Ack, Japaner… Jaha, vad som händer imorgon vet vi inte, förutom att vi ska åka till Tokyo. Men nu börjar folk undra om jag inte är klar snart, och min tumme som har skrivit 90% av texten börjar göra aningen ont. Så man får väl säga hejdå och säga, ” det är ”bara” 22 dagar kvar” 

Hairå!

//Den som nu hatar sushi (Patrik)
Hallu

Idag har vi åkt till en Onsen och badat.

Vi började med att åka buss till en ”stor stad” och Fick gå runt själva, Och då handlade jag choklad chips, Sen Åkte vi en till buss, När vi kom fram delade ledarna upp avdelningen på två, Röda och Blå fick gå och äta Nudelgrejs för 14100 yen och Gröna och Lila+ DIANA OCH GLENN gick och åt sushi för mycket mera yen😱😱😱😱💲💲💲💲💲💲💲💲💲💲 Så vi spräckte budgeten rejält. Det tog så långt tid för Gröna och Lila att få maten så vi kom 1 timme försent till Onsen badet, Det var varmt i vattnet, När vi badade kom det en gammal gubbe men han vågade inte komma bada med oss så han gick… När vi kom tillbaks till hotellet fanns det ca 100 japanska flickor där som pekade och skratta åt oss för vi är exotiska. Vi åt god mat och fick glass, När Japanerna såg oss så började dom klappa händerna och jubla. 

Nu orkar jag inte skriva mer, HEJDÅ// Haggis 

 
Äntligen WiFi !!
  Glada miner och många skratt och foton med japanska tjejer på tågstationen i Shuzenji. 
Glada miner och många skratt och foton med japanska tjejer på tågstationen i Shuzenji.  
   På sushi restaurang
 Menyer är inte lätta att förstå…  

    
Utanför sushirestaurangen


Onsen

  
Onsen  

Onsen

  
Middag  

Middag

  
Middag  

På sushirestaurang

  
På sushirestaurang  

På sushirestaurang

  
  På sushirestaurang

På sushirestaurang

  
På sushirestaurang  
 På sushirestaurang 
På sushirestaurang   

Mount Fuji 

    
Äntligen WiFi

  
41 personer invaderar liten lokalbuss.  

Väntan på buss

    
Väntan på buss

 
Väntan på lokalbuss

Det här inlägget postades i Norrsken av dianahallberg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>