Mall för vad du kan ta med då du skriver till en tidning

- Detta är en mall för vad du kan ta med då du skriver till en tidning eller lokalradiostation.

- Fyll i med egna ord, skriv om din resfeber och förberedelser!

Hej! Jag och 2000 svenska scouter ska åka till Japan!

Berätta om dig:

Jag heter och är XX år gammal:

Min e-post/adress/telefon/pappa-mammas telefon  (fyll i hur du vill bli kontaktad)

Berätta om din kår:
Vi är medlemmar i XX scoutkår.

Berätta om scouting:

Scouting är äventyr och gemenskap.

De som deltar på detta World Scout Jamboree har, trots att alla kommer från olika länder och kulturer, en stor sak gemensamt – scouting. Vi från Sverige kunna dela med oss om vad svensk scouting är och i utbyte få en inblick i andra länders scouting. Det finns trots allt mycket som skiljer fast vi alla är scouter. Fyll i mer XX….XX

Berätta om resan:

Under sommaren 2015 kommer vi att besöka Japan under en tre veckors period i samband med World Scout Jamboree som ska hållas i Yamaguchi denna gång.

På vår resa till Jamboreen kommer vi även besöka många intressanta platser både sydliga och nordliga Japan.

Särskilt spännande tror jag att det ska bli att   Fyll i mer XX….XX

Berätta lite kul om er som reser från din kår:

XXX

Berätta om vad lägret:

World Scout Jamboree är scoutrörelsens största läger med många tusen deltagare som går av stapeln vart fjärde år, i olika länder varje gång.

Själva lägret är 10 dagar långt, den 28 juli till 8 augusti 2015. Under den tiden hinner man lära känna folk från hela välden, man ser och får delta i traditioner och seder som man kanske inte ens visste fanns. Det finns alla möjliga roliga och lärorika workshops och aktiviteter.

Berätta om lägret i Sverige:
År 2011 hölls ett World Scout Jamboree i Sverige med över 40000 deltagare. De som var med har berättat fantastiska historier om lägrets alla aktiviteter och olika vänner från hela världen, som de träffat och kommer behålla för livet.

Fråga om tidningen har intresse av resebrev/intervjuer/bilder:

Vi kommer givetvis skriva ner våra berättelser och publicera för våra kamrater.

Nu undrar vi om ni skulle vara intresserade av att vi skriver om vår resa i er tidning i form av resebrev.   Fyll i mer XX….XX
Finns det någon redaktör på tidningen som passar extra bra att ha kontakt med angående just denna fråga?

Att delta på World Scout Jamboree är en chans att åka till det största läger man som scout kan delta i och chans till upplevelser som ger minnen för livet!

Alltid redo!

Scouthälsningar från    mig:-)

Det här inlägget postades i Deltagare av marialysell. Bokmärk permalänken.