Måndag 20/7 Karate och onsen-bad

Vår första heldag på Gotemba YMCA Tonzanso. Utöver morgonens karatelektion hade vi tänkt ha en ledig dag för att ta igen oss efter den långa resan till Japan, två intensiva dagar i Tokyo och resan till Gotemba.
Efter frukost hade vi alltså karatelektion. Sara hade tagit kontakt med en japansk dam som är karatetränare. Hon tog tåget till YMCA för att träffa oss och lära oss grunderna i karatens ädla konst. Lektionen vart mycket givande tycker jag och jag tror att de flesta håller med mig om det. Det vart lite svårt att förstå karatedamen och det vart intensivt och svettigt så vi vart alla ganska trötta efteråt.

  
Lunchen blev väldigt försenad då vi vart tvugna att gå iväg och handla den och vi fick gå till två olika butiker för att länsa dem på yoghurt, risbollar, juice och chips! 

   
 
Efter den sena lunchen var vi några stycken som packade ner handduk och gick upp för berget till Gotemba Hot Springs, en onsen – varma källor. I en onsen badar man naken, därför är det uppdelat på kvinnor och män. Innan man får bada i en onsen måste man tvaga sig på traditionellt japanskt vis, det vill säga sitta på en pall när man tvättar sig. Så det gjorde vi. Sedan badar man en stund. En liten stund är allt som räcker, typ tjugo minuter – en halvtimme, för det är riktigt riktigt varmt. Sedan tvättar man sig igen, sittandes på pallen. När vi låg och koktes i badet visade sig toppen på Mt. Fuji för första gången! Galet vackert!

Tyvärr har jag inga bilder från det sistnämnda, men googla ‘onsen japan’ så kan ni se hur det kan se ut. Den onsen vi besökte vart inomhus med utsikt över Mt. Fuji.

Påväg tillbaka till YMCA hittade vi ett tempel som vi kikade lite på. 

  

Det här inlägget postades i Swedish Fish av johannamartensson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>