Miyajima

image

Natten var lugn eftersom det är många som redan rest från Jamboreen. Vi kliver upp halv sex och packar ihop oss själva och det sista av lägret. Sedan hämtar vi frukost och lunch som vi får med oss i bussen.

Två timmars färd så kommer vi fram till hamnen. Där tar vi en färja som på tio minuter för oss över till ön Itsukushima. Det är jobbigt att släpa vår tunga utrustning men i hamnen väntar lastbilar som transporterat vårt bagage. Vi går de tre kilometrarna till Miyajimatsutsumigaura Natural Park Camping Ground, det vi kallar Miyajima. I byn och längs vägen rör sig hjortar som är märkligt oskygga. De flyttar inte på sig när man närmar sig dem och en del går väldigt nära och ser ut att tigga mat. Vi har fått noggranna instruktioner att inte mata dem utan betrakta dem som vilda. Men de är fräcka och när en scout tappar en banan är det snabbt en hjort som nappar åt sig den.

Vägen är ganska tråkig men vissa sträckor ser vi natur och framför allt havet. Vi är alla väldigt sugna på att bada när vi kommer fram. Först installerar vi oss och reser tälten men sedan är det fritt fram ner i havet. Oj vad skönt!

På det här stället får vi alla mål serverade. Det finns träd som ger skugga och det fläktar lätt. Vi kommer antagligen få det riktigt skönt här.

Det är många här samtidigt, jag tror vi är 22 avdelningar på en gång (alltså 880 scouter). Tälten står tätt men det ser ut att fungera. Hjortar finns det överallt även här men de verkar inte våga sig in bland tälten. Vi hoppas de inte stör oss i natt.

Det här inlägget postades i Hare av Tobias A. Bokmärk permalänken.