Möte med japanska skolflickor

IMG_5160-0.jpg

Igår eftermiddag stannade vi i en japansk förort som heter Hino. Vi delade in oss i grupper beroende på vad vi ville äta. Vi var runt tio personer som var sugna på hemlagade hamburgare. Det var när vi stod och väntade på att få gå som de två flickorna kom fram till oss. De tittade nyfiket med stora leenden på läpparna, så vi började prata med dem. De berättade att de var på väg hem från skolan, vilket vi redan hade gissat då de bar skoluniformer. Den ena tjejen tror vi sa att hon hette Chihiro, hennes vän minns vi tyvärr inte vad hon hette. Chihiro berättade att hon var arton år gammal och vi uppfattade det som att vännen var tolv. När vi berättade hur gamla vi var tyckte Chihiro att vi var väldigt långa för vår ålder. De hade ännu fler frågor efter att de fick reda på att vi var från Sverige. Tio minuter senare var vi tråkigt nog tvungna att gå, men vi hann ge dem en påse Ahlgrens Bilar från Sverige. Det gjorde dem väldigt glada.

På väg in i restaurangen blev vi stoppade av Chihiro och hennes vän som ville byta instagram. Efter det sa vi hejdå ännu en gång och gick in för att beställa. 

Vi blev överraskade när Chihiro och hennes vän kom tillbaka igen när vi satt och åt. De gav oss en påse med fem olika sorters japanskt godis. Vi blev väldigt glada, men visste inget vi kunde säga utom tack. Det blev en lång stund av tystnad och fnitter innan vi kom på att bjuda in dem att sitta med oss. Det ville de gärna, men de var tvungna att springa hem med de pengar de hade över efter godisköpet först. Medan de var borta tänkte vi ut några samtalsämnen för när de skulle komma tillbaka. Vi ville ju inte att den stela tystnaden skulle uppstå igen. Några minuter senare kom de tillbaka med varsin dricka. Den här gången hade vi mycket att prata om. Några heta ämnen var skola, favoritmat, Sverige och språk. Vi lärde dem de svenska fraserna för alla japanska ord vi kunde. Chihiro hade förvånadsvärt bra uttal. Hon pratade även mycket bättre engelska än många japaner vi tidigare mött. När vi berömde henne berättade hon att hennes favoritämne i skolan är engelska. 

  
Efter en dryg halvtimme sa Daniel att vi snart behövde gå, då resten av avdelningen redan väntade. Så vi sa hejdå för sista gången och drog vidare. För oss var det dagens höjdpunkt, och förhoppningsvis kände de två japanska skolflickorna detsamma. :)

//Adina, Carro och Tess

Det här inlägget postades i De fyra årstiderna, Okategoriserade av defyraarstiderna. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Möte med japanska skolflickor

  1. Till alla,

    ja denna glimt från väst meets öst tycker jag är den bästa vibrationen jag läst hittills.

    Well done!

    Hälsar
    Valter, Olles pappa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>