Mount Fuji

Igår låg vårt internet nere så tyvärr hann vi inte blogga då men vi var några som provade på karate och några som tog en vandring till en grotta under dagen. På kvällen var vi och badade i varma källor (onzen som det kallas på japanska).

Idag har vi alla, i olika konstellationer, varit på Mount Fuji (3776 meter högt).

Ett gäng gav sig iväg tidigt på morgonen, redan kl 07.

13 scouter och 2 ledare från oss och lika många från avdelningen Björnen försökte ta sig så högt som möjligt. De kom till 3400 meters höjd. Alla scouter var jätteduktiga och ledarna är grymt imponerande över både deras insats och deras inställning.

IMG_2856

IMG_2860

Ett annat gäng gav sig iväg med buss till första stationen där man fick välja på att fortsätta vandra för att komma till ett vattenfall (utan vatten visade det sig!?) eller att stanna vid utsiktsplatsen och vända om med bussen.

De som vände om med bussen åkte sedan till Gotemba Outlet där man kunde fönstershoppa i butiker som Gucci och Prada och shoppa kepsar, linnen och broscher i butiker som Adidas, Nike och Disney. Många passade även på att fika på glass och hamburgare.

Imorgon väntar en resa med snabbtåg, så snabbt att 160 personer som har två vagnar bokade måste sprida ut sig och gå på i totalt 8 vagnar för att tåget bara stannar 2 minuter vid varje station. Av dessa två vagnar har dom lyckats klämma in några ”civilpersoner” på spridda platser, vi tror att det kan bli en tuff resa för dom imorgon :)

På hotellet i Nagahama kommer ca 12 avdelningar att bo samtidigt, scoutinvasion med andra ord!

Nedan kan ni se bild på hur logistiken för snabbtåget imorgon ser ut.

FullSizeRender

Vi har försökt att få deltagarna att blogga ikväll men än så länge är de lite blyga (eller så har de fullt upp med att umgås med varandra) men förhoppningsvis kan ni få en rapport från dom senare under veckan.

Tills dess får ni hålla till godo med oss,

Hälsningar ABBA ledarna

Bilder från besöket i grottan igår

IMG_0878

Vi fick ta oss uppför en lång backe igår när vi skulle gå till Onsen men en fantastisk utsikt över Gotemba blev belöningen

IMG_0888

Det här inlägget postades i ABBA, Okategoriserade av alexandra. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Mount Fuji

1. Kan man inte skicka SJ på kurs till Japan?
    Tack för alla era uppdateringar, så härligt att kunna följa med på distans.