”Nån gång ska jag våga prova hål-i-golvet-toaletten”

Government_building_01

Emmelie Hallin från avdelningen Strået vassare har redan kommit nästan en vecka in i sin Jamboreeresa. Uebu träffar henne på den första Tokyo-dagen och passar på att summera resan hittils.

Emmelie Hallin och hennes avdelning har spenderat fyra nätter på YMCA-anläggningen i Gotemba i bergen utanför Tokyo. Där har de utforskat grottorna i bergen, badat i varma källor och bara insupit det faktum att de är i Japan. Emmelie Hallin berättar om både positiva och mer utmanande kulturskillnader.

– Rummen i Gotemba var jättemysiga. De låg vart och ett för sig och vette mot skogen. Mellan husen gick man utomhus, men det regnar väldigt mycket här uppe i bergen så de hade byggt tak över gångarna. Och toaletterna var bara ett hål i golvet. Som tur är fanns det också alltid en vanlig toastol, så jag har inte vågat prova de andra än, men nån gång måste jag väl våga det innan vi åker ifrån Japan, berättar Emmelie Hallin.

Hittills är Emmelie Hallin väldigt nöjd med resan, trots att det är tre fjärdedelar kvar av det nästan fyra veckor långa äventyret som avslutas med World Scout Jamboree utanför Kirara-hama.

– Vi får väldigt mycket på den här resan. Jag tycker redan att jag har fått valuta för pengarna som vi betalat för att åka, och då har det inte ens gått en vecka än, säger Emmelie Hallin.

Det här inlägget postades i Uebu av Martin Ruist. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>