Natten då Måns erövrade Europa

…somnade 6 nyblivna ”Unga talespersoner” i scoutstugan i Mälarhöjden. Och vila behövdes efter den första dagens övningar i hur en journalist tänker och hur vi kan använda dem för att föra ut vårt budskap. Det gäller att hitta en journalistiskt bra vinkel

Det är inte fel att hjälpa tidningarna med bra och intressanta nyheter.

bild

Nästa dag blev ännu jobbigare. Efter en genomgång av scouternas mediestrategi och intervjuövningar framför en kamera, måste alla se sig själva agera på film. Lite tufft tyckte Emma, Anna L, Anna H, Victor, Kajsa och Julianna. Även Jamboreens kommunikationschefer deltog. Om det uppstår en krissituation är det de som träder in.

Vad ska man med Unga talespersoner till? Jo, bra historier om äventyr och andra upplevelser ska berättas av de som upplevt dem.

Inför, under och efter jamboreen finns det intresse från media. Vare sig det rör sig om lokaltidningen i Blekinge eller TV4s morgonsoffa så ska de få tala med en scout.

För att bli Ung Talesperson måste man

• vara beredd på journalisternas frågor
  • svara personligt och med hjärta

Efter kursen sa Kajsa:
”Det var helt fantastiskt. Jag är så glad att jag valde att bli UPT!”

”Jag längtar redan till hela gänget samlas igen”, sa Emma
(see You in Japan!)

Kontakta oss gärna, här finns vi:

• Emma Löfgren Wallén – Norrtälje sjöscoutkår
  • Anna Henriksson – Mariebergs scoutkår
  • Victor Hagenborg – Strängnäs Scoutkår
  • Kajsa Alverup – Karlshamns sjöscoutkår
  • Anna Lundberg – Annetorpsdalens Scoutkår
  • Julianna Holmberg – Frälsningsarméns scoutkår

samt vår bloggare Eric Winell – Danderyds Sjöscoutkår

/ Maria Lysell

Coordinator of Young Spokespersons for the Swedish Contingent Team

Det här inlägget postades i Ledningsbloggen, Okategoriserade av marialysell. Bokmärk permalänken.