Nu är glada lägret slut slut slut, lägret dansas ut ut ut…

…men om fyra år igen, kommer jamboreen vår vän, ty det har WOSM lovat!

Idag är sista Jamboree-dagen. Jag tror att vi alla tycker att det ska bli ganska skönt att komma hem till Sverige igen, samtidigt som det kommer kännas tråkigt att lämna både lägret, Japan och varandra. Vi har några dagar kvar, men idag är den sista officiella dagen, och ikväll ska vi gå på avslutningsceremonin.

Under morgonsamlingen fick vi reda på att vi skulle leka lite lekar och även information om hur de kommande dagarna kommer se ut.

Leken vi ska leka går ut på att bilda nya (tillfälliga) patruller med andra länder. Alla ska gå runt på lägret och hitta nya personer och sedan äta lunch tillsammans.

IMG_3346

Lägerliv

Morgondagen kommer vara väldigt slapp men över morgonen kommer bli väldigt stressigt då vi måste upp tidigt för att packa ihop alla våra grejer sedan gå bort för att få frukost i IST: arnas matsal. Sedan så ska vi sitta och vänta på en buss i en timme innan vi åker till en te farm där några får sova i en sovsal medan 24 st sover hos japanska värdfamiljer. De som sover hos värdfamiljer kommer sova i grupper på 3 till 4, könsindelat med tanke på allergier och liknande.

IMG_3352

Ibland måste ledarna också vila…IMG_3198

Kvällsvy över lägret

Under gårdagen så hade vi mycket fritid, och alla gjorde lite olika saker, förutom den gemensamma kulturaktiviteten, där vi fick gå runt till lite olika tält och prova på massa olika saker från olika länder.

På kvällen hölls en parad med uppträdanden från fyra olika länder. När vi satt där och väntade på nästa uppträdande kom en annan parad, med Prideflaggor, musik och grym stämning. Några av oss hängde på, och så gick vi runt och fick ännu flera scouter att följa med, och så avslutades tåget vid regnbågscaféet.

Skrivet av Evelina, Alexander och Karolina. (Och mexikanaren Alejandro)

Det här inlägget postades i ABBA, Okategoriserade av alexandra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>