Första avdelningen har landat

IMG_1465 HeleneKartonger

IMG_1465 HeleneKartongerFoto: Maria Lysell

Helene Gestrin syns knappt bakom ett berg av kartonger. Hon står på Tokyos flygplats i Narita och har köpt mat till de första deltagare som anländer ikväll. Efter 28 timmars restid är de äntligen på plats i Tokyo.

Pulsen är hög när kontingentledningen jonglerar med mat. 160 portioner ska förpackas till fyra avdelningar. Det är bråttom för nu har avdelningen landat.

– Det här är fett med gött. Det är ju logistik på högsta nivå, säger Henrik Petterson. Han är en av två kontingentschefer som ikväll tar ledarskapet till en mer praktisk nivå. De har själva gått till terminalens 7-eleven och köpt allt som går att köpa i matlådeväg. Butiken är länsad.

– Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att det var så här svårt att köpa mat på en internationell flygplats som den här. Vi köpte maten själva istället för att avdelningsledarna skulle behöva göra det, säger Helene Gestrin. Hon är ansvarig för alla deltagare och deras ledare.

Det råder några minuters febril aktivitet. Busschauffören saknas och turister tittar storögt på cirkusen. Snart är all mat packad och uppställd i fina högar och busschauffören har plockat fram sin skylt. Alldeles strax kommer de.

Plötsligt trillar den första svenska scouthalsduken om hörnet utanför tullen. Ett jubel hörs från den svenska välkomstkommittén. Det är Åke Nyberg som går i täten, ledare för avdelning 31, Skärgården. Liksom alla andra resenärer verkar han nöjd med resan. Trots att de fått genomgå åtta timmars transfertid i Doha, Arabemiraten:

– Vi gled runt och bara var. Spelade kort och andra spel. Jag fick sova sen på planet så jag är nöjd.

Nu fördelas alla avdelningarna i varsin liten klump på flygplatsen. De ska snart få sina matpaket innan de sätter sig på resans sista etapp. Tre timmars bussresa till området kring Mount Fuji – Japans högsta berg.

Det här inlägget postades i Uebu, Uebu Feature av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Första avdelningen har landat

  1. Jag följer er resa från Sverige till Japan med stor spänning. Nu börjar äventyret.Så häftigt. Stor bamsekram till dig Johanna och alla dina kompisar. Farmor Erica

  2. Hej,
    Bamsekram till alla på resan och till farmor Erica som hälsar så fint,
    Jeni, Octavians mor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>