”Om vi inte hör av oss…

… så betyder det att vi har fullt upp med att ha så kul att vi inte hinner tänka på hemma.” Så löd våra ord till föräldrarna under vår förträff i vintras och i vår skriftliga kommunikation inför resan. Och det är precis därför det har varit tyst ett par dagar på bloggen nu. Vi har helt enkelt haft så ruggigt kul att vi inte har hunnit med något annat :)  

  Igår var enligt några den bästa dagen hittills då vi tillbringade stora delar i elektronik- och mangadistriktet Akihabara. Därefter stannade hälften av oss kvar i stan för att titta på fyverkerifestivalen som var. När fyrverkeriet väl är över så kommer vi ifrån varandra och en liten grupp med de tre ledarna och två scouter tappar kontakten med övriga gruppen. Vi är mitt bland hundratusentals japaner och även om vi svenskar är längre och brukar vara lätta att se på avstånd är det omöjligt att hitta varandra. Vi blir aldrig riktigt oroliga för vi vet att vi har ett grymt bra gäng med oss, men visst – lite börjar tankarna vandra iväg. 

Plötsligt skymtar vi något bekant drygt hundra meter fram och med ens känner vi igen den gula Fjällräven Kånken som är en del av packningen och som snabbt blivit ett kännetecken för oss svenska scouter i Japan. Det är vår grupp med scouter som har placerat sig på en relativt öppen plats, ställt sig tätt samman och nu håller upp sina gula ryggsäckar över sina huvuden likt en fyr i havet av svarta kalufser. Vårt svar är givet – vi lyfter våra säckar på samma sätt för att svara att vi sett dem, vi hör ett hurrarop och strax därefter är vi återförenade. 

  
Vi har i vår avdelning valt att ge våra scouter ganska mycket ansvar och förtroende utan alltför mycket regler och pekpinnar. Den här situationen visade tydligt att de lever upp till det och att vi kan ta nästa steg eller som vi säger – level up. 

Det här inlägget postades i Okazu och märktes , , , , av patrikhedljung. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “”Om vi inte hör av oss…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>