Kontingentledningen

Kontingentledningen rekryterades sommaren 2012 av Scouternas Arrangemangsgrupp. Du kan läsa mer om rekryteringsprocessen i den internationella bloggen.

Anna Elmerfeldt Wallinder

Head of Contingent

Anna är ursprungligen stockholmsscout men bor numera med sin familj i Sundsvall. Hon är scout sedan barnsben i Älvsjö SMU. Anna jobbar som läkare och drev alla vårdcentraler på både Jiingijamborii och på 22nd World Scout Jamboree 2011 i Sverige. Hon har med andra ord mött världens scouter när de är som allra mest utsatta och vet vad som krävs för hantera såväl en 15-åring med skavsår och hemlängtan som en journalistkår som vill veta allt om vilka vaccinationer man behöver för att åka till Kristianstad.

Henrik Petersson

Head of Contingent

Henrik kommer från Förslöv i Skåne där han bor med sin familj. Han arbetar inom militären och är väl van vid ledarskap i okända miljöer. Henrik har tidigare erfarenhet från kontingentledningsarbete från 21st World Scout Jamboree 2007 i England, som IST-ansvarig i den svenska kontingentledningen. Under 22nd World Scout Jamboree 2011 i Sverige blev han rekryterad till Communication Department-ledningens fixarteam och löste små och stora problem för att kommunikationen i och runt Jamboreen skulle fungera smidigt.

IMG_9414Cecilia Ahlström – Cilla

Head of IST Experience

Cilla har varit scout sen barnsben på olika orter, men bor numera med sin väldigt scoutengagerade familj i Norrtälje. Cilla jobbar som språklärare på gymnasiet och var ansvarig för översättning och tolkning på 22nd World Scout Jamboree 2011 i Sverige.
Cilla har inte deltagit i någon annan Jamboree, men rest utomlands med scoutgrupper som ledare på Explorer Belt 1987, -88, -90 och -91. Annars är det framför allt på Stockholms scoutdistrikts ö, Vässarö, som hon synts till.

Elisabet Hammaburg

Head of Finance

Elisabet bor i Malmö tillsammans med sin man och arbetar på Lunds universitet med projektledning och verksamhetsstyrning. Elisabet var Communication Officer i Communication Department på 22nd World Scout Jamboree 2011, vilket innebär att hon var den som höll ihop nätverket med Communication Officers från alla 14 departement under hela planeringsfasen. Hon har även tidigare varit på världsscoutjamboreer i bland annat Chile 1999.

Helene Gestrin

Head of Participant Experience

Helene har fram till årsmötet 2012 varit ordförande för Svenska Scoutrådet men kanaliserar nu sitt stora scoutengagemang mot Världsscoutjamboreen 2015. Genom sin roll som ordförande har hon samlat på sig många kontakter världen över och vet hur internationell scoutpolitik fungerar. Hon har varit på världsscoutjamboreen i Sverige 2011 och andra internationella scouttillställningar i nästan alla världsdelar. Däremot har hon aldrig tidigare varit i Asien.

Lisa Yuen_Foto-Martin RuistLisa Yuen

Head of International Relations

Lisa kommer från Uppsala men bor i Linköping där hon studerar. Hon har tidigare bott och studerat i Japan och är väl förtrogen med såväl det japanska språket som den japanska kulturen. Hon har också arbetat på en japansk restaurang i München under tiden hon bodde där. Lisa har flera gånger varit deltagare och funktionär på internationella scoutevenemang, som världsscoutjamboree och Explorer Belt.

IMG_9445 (1)

Martin Ruist

Head of Communications

Martin bor i Stockholm med sin sambo, men har scoutförflutet i kårer i både Stockholm och Örebro. Han driver i dag en egen pr- och kommunikationsbyrå. Martin var IST (funktionär) på 21st World Scout Jamboree 2007 i England och ansvarade inför 22nd World Scout Jamboree 2011 i Sverige för marknadsföringen av lägret både internationellt och i Sverige, och senare även för presshanteringen kring Jamboreen.